2011. nov. 6.

Mit jelent az Orthomolekulare Medicina

„Az orthomolekuláris orvoslás lényege a jó egészség megőrzése, illetve a betegségek kezelése olyan anyagok segítségével, amelyek a szervezetben normál esetben jelen vannak és az egészség szempontjából nélkülözhetetlenek.” Linus Pauling
Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas molekuláris biológus, az orthomolekuláris táplálkozási elv megalapozója:
Fiatalkora
Édesapja, Hermann Heinrich Wilhelm Pauling gyógyszertárosként dolgozott, 1903 és 1909 között a család egyik városból a másikba vándorolt, végül Portlandban telepedtek le. Édesapja korai halála miatt az anyára maradt a gyerekek (Linus és két testvére) felnevelése.
Már gyermekként nagyon szeretett olvasni. Gimnáziumi iskolatársa hálószobájában berendezett kezdetleges kis kémiai laboratóriuma és az ott végrehajtott kísérletek ösztönözték Paulingot arra, hogy később kémikus legyen.

Tudományos karriere
A Guggenheim-ösztöndíj segítségével 1926-ban Európába utazott, ahol két évig kutatásokat végzett nagyhírű tudósok laboratóriumában: Arnold Sommerfeldnél Münchenben, Niels Bohrnál Koppenhágában és Erwin Schrödingernél Zürichben. Az említett tudósok mind a kvantummechanika területén végeztek kutatásokat, akik támogatását és segítségét remélte az atomok és molekulák elektronszerkezetének szakterületén, miután végleg eldöntötte, hogy ez lesz kutatásainak súlypontja. Ezzel egyik megalapítója lett a kvantumkémiának.

Molekuláris biológia
Az 1930-as években a kaliforniai egyetem egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a biológiára, Pauling is egyre intenzívebben kezdett foglalkozni a molekuláris biológiával és olyan neves biológusokkal kezdett együtt dolgozni, mint Thomas Hunt Morgan, Theodosius Dobzhansky, Calvin Bridges és Alfred Sturtevant.

Az ortomolekuláris medicina megalapítása
Az ortomolekuláris medicina elmélete szerint az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, szellemi és lelki téren jó közérzettel rendelkezzünk, vagyis, minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az ásványi anyagok és a vitaminok hiányában kell keresni.
Pauling 1966-ban magáévá tette Irwin Stone biokémikus gondolatát, aki egy nagy adag C-vitaminban gondolta megtalálni a megfázás ellenszerét. Pauling tovább ment: ő azt gondolta, hogy a C-vitamin megfelelő mennyiségben megakadályozza a rák kialakulását is. Ő maga naponta kb. 18 gramm C-vitamint juttatott a szervezetébe. Nézeteit a Vitamin C and the Common Cold (1970), a Cancer and Vitamin C (1979) és a How to Live Longer and Feel Better (1986) című könyveiben fejtette ki. Az orvostársadalom nagy része elutasította ezt a nézetet és áltudományos szélhámosságnak titulálták, egy kisebb csoport viszont meg van győződve róla, hogy Paulingnak igaza van és vannak olyan esetek, ahol természetes anyagok meg tudják akadályozni a testben kialakuló betegséget. Nyugdíjba vonulása után, 1974-ben megalapította az Institute of Orthomolecular Medicine-t Palo Altoban (ma Linus Pauling Institute of Science and Medicine), ahol a betegségmegelőzés problémájával, a vitamin és ásványi anyagok fogyasztásával foglalkozott.
Pauling aktívan részt vett a International Academy of Science (Tudományok Nemzetközi Akadémiája) intézmény megalakításában.


Figyelem !

Immuerősítő tippek, információk
Amikor az immunrendszer különleges terheléseknek van kitéve, mint például kemo- és sugárterápia után, vagy csak ha tápanyagokban szegény élelmiszert fogyasztunk, megnő a mikrótápanyagok iránti igény. Több vitamint, nyomelemet vagy másodlagos növényi hatóanyagot kell magunkhoz vennünk és ezt a normál táplálkozás tartósan nem tudja biztosítani.
Az immunrendszer szervezetünk egyik legkomplikáltabb rendszere. Naponta baktériumok millióinak, vírusoknak és gombáknak kell ellenállnia. Az orthomolukulárisan összeállított mikrotápanyagok bevételével az immunrendszerünket táplálkozás-fiziológiailag előnyösen befolyásolhatjuk.


A mikrótápanyagok jelentősége
Vannak készítmények amelyek fontos mikrotápanyagokat tartalmaznak, melyek a szervezet saját ellenálló képességét naponta erősítik. Néhány mikrotápanyag jellemzőit a következőkben mutatnánk be:
  • C-vitamin – természetes E vitaminok, karotinoidok és másodlagos növényi hatóanyagok, mint bioflavonoidok- természetes antioxidánsként az immunsejtek működését támogatják
  • A vitamin – az antitestek képződését támogatja
  • Nyomelemek, mint a cink, szelén, vas, réz és mangán, melyek az enzimek fontos alkotórészeként az immunsejtek aktivitását pozitívan befolyásolják
  • B vitamin és jód- számos anyagcsere-folyamatot szabályoznak
 
Táplálkozás

Ételeink egészséget és betegséget egyaránt hozhatnak számunkra. Köztudott, hogy a mesterséges élelmiszeradalékok, a disznóhús, a cukor káros, míg a friss zöldség, gyümölcs, saláta és krumpli hasznos táplálék. Fehérjeforrásként a szakértők tejtermékeket, szárnyashúst és halat javasolnak, amelyekből elegendő ásványi anyaghoz, vitaminhoz és szénhidráthoz juthat a szervezet, míg kiegészítőként makro- és mikroelem-, illetve vitamintartalmú készítményeket ajánlatos szedni.


Immunrendszerünk stressz hatása

Amikor a szervezetet fertőzés fenyegeti, vagy immunrendszerünk stressz hatása alatt áll, meghatványozódik vitaminszükségletünk. A legfontosabb a C-vitamin pótlása, és a stresszhatást kivédve a B-kompex fogyasztása egyaránt fontos mely a kortizol stresszhormon immunrendszer hatását csökkenti.
Kortizol egy szteroid hormon, amit az emberi szervezet a mellékvesékből bocsájt ki.
Ezt a hormont az emberi szervezet, akkor bocsátja ki, amikor stressz alatt áll. A stressz lehet betegség, baleset, sebészeti beavatkozás, nagy hőmérséklet-kilengések, vagy pszichikai behatások. Persze ez így nem teljesen igaz, ugyanis ez a hormon nagyon fontos a szervezet működésében szinte minden szinten, mint például a vérnyomás megtartásánál, a szervezet fehérjék, cukrok és zsírok felhasználásának regulációjánál. Ha a hormonból túl sok van, vagy túl kevés, ez különböző tünetekhez, vagy betegségekhez vezethet. Azoknál a személyeknél akiknél huzamos ideig magas a kortizol szint, Cushing szindróma fejlődhet ki, akiknél pedig alacsony, Addison kór

Orthomolekuláris jelentése
"Az orthomolekuláris orvoslás lényege a jó egészség megőrzése, illetve a betegségek kezelése olyan anyagok segítségével, amelyek a szervezetben normál esetben jelen vannak és az egészség szempontjából nélkülözhetetlenek." /Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas molekuláris biológus, az orthomolekuláris táplálkozási elv megalapozója.
Az emberi szervezet komplex anyagcsere funkciói csak akkor működnek zavartalanul, amikor valamennyi esszenciális mikrotápanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll.
Az Enbiensa és Ortho Therapia  cég az orthomolekuláris elv alatt a mikrotápanyag egyensúly megteremtését érti az indikáció szerinti összetételben. Az Enbiensa és Ortho Therápia  termékek a legújabb tudományos eredmények alapján megalkotott speciális - gyógyászati célra szánt tápszerek, amelyek a legmagasabb minőségi követelményeknek felelnek meg könnyen alkalmazható kiszerelési formákban.
Az angolszász világban az orthomolekuláris medicinát komplementer medicinának nevezik, a hagyományos gyógyszerelés kiegészítő terápiájának tekintik.
Az orthomolekuláris medicina orvostudományi és biokémiai alapokon nyugszik. Számos tudományos vizsgálat támasztja alá az először 1968-ban a molekuláris biológus Pauling által publikált orthomolekuláris koncepciót. Az orthomolekuláris medicinát - amely az emberi szervezetet és betegségeket befolyásolja azáltal, hogy a szervezet saját anyagainak koncentrációját megváltoztatja - már régóta alkalmazzák, csak nem ezzel az elnevezéssel.
Az orthomolekuláris medicina célja a betegségeket kiváltó okok elkerülése, illetve megszüntetése. Alapja a szervezet saját orthomolekuláris anyagainak bevitele megfelelő adagolásban és ésszerű kombinációban. Elfogadja, ha a terápia gyógyszert alkalmazását írja elő, de különös figyelmet fordít a hatás és a mellékhatás kiértékelésére.


Egy kis össze hasonlitás :


C vitamin  hagyományos                                                            Ester C-535 forte  vitamin

Összetétel:                                                                                    Összetétel:

1 tabletta                                                                                       1 kapszula

1 000mg L-Askorbin sav                                           400 mg Calciumascorbat  (82% Vit.C)
2 mg   csipke bogyó                                                   100 mg Magnesiumascorbat (85% Vit.C)
                                                                                     75 mg Askorbinsav
                                                                                     70 mg Askorbylpalmitat
                                                                                     30 mg Káliumaszkorbát  ( 60% Vit, C ) 
                                                                                     25 mg Szölömagkivonat ( 95% OPC )
                                                                                     25 mg Quercetin-Dihidrat
                                                                                     25 mg Rutoszid- trihidrát

Adatok  :

Alternativ C vitamin                      Ester C 535 Forte
Mennyiség : 60 Tabletta                             60 kapszula
Származási hely: USA                                Ausztria
Fogyasztói ár :2 100 Ft                              6 800 Ft

Szerintem a hatás fokott megtudják itélni , fontos tudni  az ortomolekuláris termékek nem az olcsó kategoria .De hatás fokuk garantált, hiszen  itt nem holmi táplálék kiegészitökröl beszélhetünk "sokszoros árréssel", ha nem egy  tudományos alapokon létezö mega vitaminadagokról ami gyógyitó erejük nem kétséges !

Az emberek ha autót akarnak vásárolni akkor nem spórolnak , tehát a meg gyözödésük alapján vásárolnak és érdekes módon csak drága autók közlekednek az utcán. De amikor az egészségükröl van szó " ami nem cserélhetö és a leggfontosabb " hiszen mit ér a gazdagság ha nem tudjuk élvezni már !
HIBÀS vedd meg a legjobbat , hiszen a motor olajnál sem vizet öntesz a motorba  !!!
Ez a "VIP" rész ,jelenleg a legmagasabb kategória a táplálék kiegászitök  készités óta, szeresd és tiszteld meg magad azzal , hogy a testednek a legjobbat adod ami csak vann !

Èbredj fel , talán még nem késö!