2011. ápr. 25.

Vitamin D3 Tropfen (cseppek) 15ml

 D3Vitamin Cseppek  15ml



Alkalmazási területek:


  • Csontritkulás megelőző és támogató kezelése
  • Angolkór megelőző és támogató kezelése
  • Szélütés és szívinfarktus megelőző és támogató kezelése
  • II-es típusú cukorbetegség támogató kezelése
 D vitamin


A D-vitamin hormonszerű természetes anyag vagyis nem ugyanott hasznosul a szervezetben, mint ahol termelődik.



A szervezet nem a táplálékkal jut hozzá, hanem a növényi, illetve állati eredetű provitaminból alakítja át.



A D-vitamin legnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből.



A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meggyorsítja a csontképződés folyamatát.



Természetes forrásai: tőkehalmájolaj, hering, makréla, lazac, máj, tojás, tej és tejtermékek, cheddar sajt.



Felszívódását segítő tényezők:



•olajok, zsírok

Felszívódását gátló tényezők:



•magas koleszterinszint kezelésére felírt kolesztiramin tartós szedése

•hashajtóként alkalmazott ásványi olajak

Optimális mennyiség:



felnőttek: 5-15 mcg/nap



terápiás célokra: 10-25 mcg/nap



A D-vitamin tartósan elégtelen bevitelének fontos szerepe lehet a csontritkulás kialakulásában.



A vegetáriánusok és tejet, tojást sem fogyasztók, az 55 évnél idősebbek, a terhes, illetve szoptató anyák, és a csontritkulással fenyegetett emberek mellett mindazoknak érdemes napi rendszerességgel D-vitamin-kiegészítőt fogyasztaniuk, akik a nyári hónapok alatt kevés napsütést élvezhetnek.



D-vitamint elsősorban gyerekeknél lehet túladagolni, ezért az ő étrend-kiegészítésüket kizárólag orvos rendelheti el.



D-vitamin túladagoláskor jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizelet-kiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság, fejfájás, alkalmanként depresszió.






Hiányállapotok:


•lassú növekedés gyermekkorban

•angolkór

•csontlágyulás

•izomgyengeség

Forrás:



Dr. James E Balch: Prescription for Nutritional Healing, Avery Publishing, Garden City Park, NewYork, 1990Journal of Athlete Nutrition, Vol. 43. No. 1. 1991



Earl Mindell: Vitamin Biblia, Westinvest Kft, Budapest, 1991



Brencsán János: Új orvosi szótár, Akadémiai Kiadó, Budapest, 1983







Biokémiai funkciók





A D-vitamin fogalma alatt a D-sztekoszteroid vegyületek összességét értjük. A legismertebb a D2-vitamin (ergokalciferolt), D3-vitamin (kolekalciferol). Csak a D2-vitamin és D3-vitamin hasznosítható az emberek számára. Az ember képes a D3-vitamint biokémiai összetétele a koleszterin struktúra biokémiai melléktermékeként magától előállítani. Ehhez szüksége van a napfényre. A D-vitamin egy hormonális előfutára a szervezet kalcium és foszfátháztartásnak. Ez szabályozza a parathormonnal és a kalcitoninnal együtt a kalcium- és foszfátháztartást. A cél szervek a csont, a vesék, a bél, és a mellékpajzsmirigy. Megemelkedett parathormon szint, vagy alacsony kalcium és foszfát szint elősegíti az aktív D3-vitamin kialakulását.

A D-vitamin fontos a csontok mineralizációjához. A D3-vitamin hiánya angolkór kialakulásához vezet gyermekeknél és serdülőknél, valamint csontritkuláshoz felnőtteknél.

A bélben a D-vitamin elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását a vékonybélből. A vesékben a D-vitamin segíti a kalcium és a foszfor visszaszívását. A D-vitamin és metabolitjai részt vesznek a hasnyálmirigy inzulinkiválasztásában, a sejtek növekedésében, a sejtek differenciálódásában, az izomsejtek kalciumtranszportjában. Kísérletek szerint a D-vitamin több fajta tumorsejt esetében gátolja a sejtek proliferációját.

A D-vitamin-hiány izomgyengeséghez vezet. A legújabb tanulmányok szerint a D-vitamin hiány szerepet játszik a stroke előfordulásában is, és növeli a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Széles körben végzett legutolsó tanulmányok szerint a D-vitamin hiány emeli a kardiovaszkuláris eredetű halálesetek és a 2-5 faktor esélyét. Állatkísérletek kimutatták, hogy az egerek D-vitamin-receptorait hatástalanítva, D-vitamin hiányában szívizom hipertrófia, miokardiális fibrózis, artériás magas vérnyomás, fokozott trombózis kockázat és nefropátia alakult ki.




Tartalma:15ml

Repceolaj, Argánolaj kontrolált Biológiai termelésböl,

MCT- mittekettige Trigliyceride,

Cholecalciferol,



Ajánlott napi adag : (Therapeuta vagy természetgyógyász javaslatára szedhet többet is.)

1 csepp hatóanyag tartalma: %RDA

vitamin D3 600I.E =15 µg tartalmaz 300%


Literatur

Zittermann A.: Vitamin D in preventive medicine – are we ignoring the evidence? Br. J Nutr. 2003; 89, 552-572

Garland CF. Et al.: Serum 25-hydroxyvitamin D and colon cancer: eight-year prospective study. Lancet 1989; 2: 1176-1178

Garland CF. Et al.: Vitamin D for cancer prevention: global perspective. Ann Epidemiol. 2009; 19: 468-483

Pilz S. et al: Low vitamin D levels predict stroke in patients referred to coronary angiography. Stroke 2008; 39: 2611-2613

Wang TJ. Et al.: Vitamin D deficiency and risk of cardiovasular disease. Circulation 2008; 117: 503-511

Pittas AG. Et al.: The role of Vitamin D and Calcium in Type 2 diabetes. A systematic review and meta-analysis. J Clin Endocrinol Metab. 2007; 92, 2017-2029

Lind L, Wengle B, Wide L, et al. Reduction of blood pressure during long-term treatment with active vitamin D (alphacalcidol) is dependent on plasma renin activity

and calcium status. A double-blind, placebo-controlled study. Am J Hypertens 1989;2(1):20-25.

Lyons RA, Johansen A, Brophy S, et al. Preventing fractures among older people living in institutional care: a pragmatic randomised double blind placebo controlled

trial of vitamin D supplementation. Osteoporos Int 2007 Jun;18(6):811-8

Dobnig H. et al.: Independent association of low serum 25-hydroxyvitamin D and 1,25 -dihydroxyvitamin D livels with all-cause and cardiovascular mortality. Arch

Intern Med.2008; 168: 340-1349

Pilz S. et al: Low Vitamin D levels predict stroke in patients referred to coronary angiography, Stroke.2008; 39: 2611-2613

Witham MD.et al.: Effect of Vitamin D on blood pressure: a systematic review and meta-alalysis. J Hypertens. 2009; 27: 1948-1954

Xian W. et al.: Cardiac hypertrophy in Vitamin D receptor knockout mice: role of the systemic and cardiac renin-angiotensin systems. Am J Physiol Endocrinol.

Metal. 2005; 288: E125-132



D-vitamin új fegyver a rák ellen?



D-vitamint vesz magához, annál csökken a bármilyen okból bekövetkező halál kockázata. Ezt állapította meg egy új európai vizsgálat. Emellett a D-vitamin jótékony hatású szívbetegségben, rák ellen, cukorbetegség, bélbetegségek esetén, csontritkulásban stb.

Az olaszországi Milánóban működő Európai Onkológiai Intézet, valamint a franciaországi Lyonban található Nemzetközi Rákkutató Ügynökség munkatársai összesen 18, több mint 57 ezer emberre kiterjedő kutatás eredményeit tekintették át. Ezekben a vizsgálatokban a D-vitamin napi adagolása 300 NE-től (nemzetközi egység) egészen 2000 NE-ig terjedt, az alkalmazott átlagos napi adag 528 NE volt.

Az adatok nyilvánvalóvá tették, hogy a D-vitaminpótlásban részesülők halálozási kockázata 7%-kal volt alacsonyabb, mint azoké, akik nem fogyasztottak ilyen tartalmú étrend-kiegészítőket. A vérminták elemzésével az is kiderült, hogy akik D-vitamin-tartalmú táplálékkiegészítőket fogyasztottak, azoknál a vér D-vitamin-szintje 1,4-5,2%-kal volt magasabb, mint az ilyen kiegészítést nem fogyasztóknál.



Mérsékli a sejtfalak áteresztő képességét

Mivel a D-vitamin mérsékli a sejtfalak áteresztő képességét – ez a rák esetén rendkívül fontos –, a kutatók úgy vélik, hogy a mostani eredmények hozzájárulhatnak új rákellenes, illetve más betegségek ellen hatásos gyógyszerek kifejlesztéséhez.

A D-vitamin, mint ismeretes, ahhoz is szükséges, hogy a kalcium be tudjon épülni a csontokba. A kutatók ajánlása szerint naponta 400-600 NE D-vitamint szükséges magunkhoz venni. A bőrünk is képes megtermelni napfény segítségével a D-vitamint, ha rendszeresen és elegendő időt töltünk a napon

.

Dr. Mercola, ismert amerikai orvos szakíró úgy véli, hogy a D-vitamin sokkal fontosabb az egészségünkhöz, mint gondolnánk. A D-vitaminnak sok más szempontból is előnyös hatásai vannak. Ilyenek például: jótékony hatású szívbetegségben, rák ellen, a cukorbetegség és különböző gyulladásos bélbetegségek esetén, reumás ízületi gyulladásban, sclerosis multiplexben (SM), csontritkulásban stb.

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint évente 600 ezer esetben lehetne megelőzni a rákbetegséget pusztán azzal, hogy az emberek megfelelő, a jelenleginél nagyobb mennyiségű D-vitamint vesznek magukhoz. A fő kérdés azonban az, hogy mi a legjobb módja a D-vitamin adagolásának.



Mi a legjobb módja az adagolásnak?

Bár a kutatások szerint a D-vitamin tartalmú táplálékkiegészítők hatékonyabbak, mint a napozás, dr. Mercola ellenkező véleményt fejt ki. Annál is inkább, mert – érvel – a D-vitamin szedésekor túladagolás is bekövetkezhet, tehát az embereknek pontosan tudniuk kell, milyen a D-vitamin-szint a vérükben, illetve, ha ilyen tartalmú étrend-kiegészítőt szednek, akkor rendszeresen ellenőriztetniük kell ezt a vérszintet. Természetes eredetű élelmiszerekben – tojásban, szerves húsokban, állati zsírban, tőkehalmájolajban és tengeri halakban – megtalálható a D-vitamin abban a D3 formában (kolekalciferol), amely leginkább megfelel a szervezetünknek. Semmiképpen sem szabad D2-vitamint magunkhoz venni.



Mekkora az optimális mennyiség a D-vitaminból?





Dr. Mercola szerint ez 45-52 ng/ml (115-128 nmol/l). Aki rászánja magát, hogy D-vitamin tartalmú táplálékkiegészítőt szedjen, annak mindenképpen kérnie kell a kezelőorvosát a D-vitamin-szint rendszeres ellenőrzésére. Kétféle D-vitamin vizsgálat létezik, ezek közül a 25(OH)D elnevezésű tesztet szükséges elvégezni. (A rövidítés a 25-hidroxivitamin D-t takarja.)

Forrás: Archives of Internal Medicine, September 10, 2007;167:1730-1737 és Forbes.com September 10, 2007


Tisztelt olvasó ha felkeltette érdeklödését termékünk megvásárolhatja forgalmazói partnereinktöl vagy a

fogyasztói ár . 4 660 Ft



2011. ápr. 22.

Allospertan kapszula Allergiás betegeknek!

Allospertan kapszula Allergiás betegeknek!





Megkeseríti életedet az allergiád?



Ajánlom neked az Allospertankapszulát!


Allospertan


                                            támogatja az immunrendszer egyensúlyát

Egyre több emberben váltanak ki allergiás reakciót a pollenek, füvek, állati szőr, vagy a házipor. Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója, ami nagy mértékben korlátozza a jó közérzetünket.


Az immunrendszer hatékony működéséhez szükség van az egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendre. Különösen az allergiás idöszakban nagyon fontos, hogy szervezetünket ellássuk megfelelő mennyiségű és minőségű mikrotápanyagokkal.

Az immunrendszer


Az allergia nem velünk született, hanem szerzett reakció, vagyis az immunrendszer válasza olyan anyagra, ami legalább egyszer már korábban is bekerült a szervezetbe.. Az immunrendszer a szervezet védekező mehanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese.


Immunrendszerünk optimális müködéséhez számos tényező szükséges, többek között létfontosságú tápanyagok bevitele, lehetőleg a táplálkozással. 


Segítse immunrendszerét



Allergiás időszakban az erős immunrendszer az egyik legfontosabb feltétele a megelőzésnek, vagyis jó közérzetünk fenntartásának.
Ezért fontos hogy időben elkezdje erősíteni az immunrendszerét.


Ehhez nyújtanak fontos segítséget a vitaminok, és ásványi anyagok. .Azok a tápanyagok, amelyek segítik a hisztaminszint egyensúlyban tartását , különösen sokat segítenek ebben a folyamatban.

Alkalmazási területek:
• A hisztamin okozta 1-es típusú túlérzékenység, és a hisztamin-anyagcsere zavara


• Hisztamin-intolerancia

• Szénanátha

• Allergiás urticaria (csalánkiütés)


• Neurodermatitis


• Klasszikus migrén


• Tengeribetegség, utazási betegség


• Hasmenés / felfúvódás / hisztamin-intolerancia okozta bélgörcsök

A hisztamin egy biogén amin, amelyet egy allergiás reakción keresztül a szervezet kiszór
cink, a C- és a B6-vitaminok bevitele erősiti az immunrendszert.

B6-vitamin az enzimrendszerek fontos segítője, beleértve a diaminoxidáz enzimet is, ami a hisztaminlebontásért felelős.


C-vitamin is támogatja a hisztamin lebomlását a szervezetben. Az Allospertanban lévő speciális Ester-C ® nem tartalmaz szabad savat, és ezért a szervezet jobban tudja hasznosítani.
cink nélkülözhetetlen a jól működő immunrendszerhez, és – a C- és B6-vitaminokhoz hasonlóan – szabályozza a hisztaminszintet.

kalcium és a magnézium bevitelével egyensúlyt teremthetünk a szervezet ásványianyag háztartásában.

Az immunrendszerrel kapcsolatos további kérdésével forduljon orvosához, vagy kérdezze terapeutaját!
Az egészséges táplálkozás a jó egészség alapja.



A táplálékkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet !

További info : http://www.dollpin.org/
Megvásárolható :
www.energylife-world.com