2013. jan. 21.

Kurkuma (Curcuma longa)


kurkuma (Curcuma longa) fűszer- és gyógynövény. Angol neve: turmeric, míg a magyar népies neve: kurkunna gyökérindiai sáfrány.
Hazája ÁzsiaKína és az indiai szigetek.
A fűszert, a sárga színű, gyömbérre emlékeztető gyöktörzse, és gumója (Curcumae rhizoma) a méregmentes, sárga festékanyaga (kurkumin)adja, és sajátos aromája, sárga festőszíne miatt kedvelik.

kurkumin keto-alakja
A Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Étvágygerjesztő hatású.
A kurkuma legfeljebb 5%-ban tartalmaz kurkumint, ami egy polifenol vegyület. A kurkumin maga a kurkuma hatóanyaga és sok helyen használják az élelmiszerekbe adalékanyagként, de napjainkban inkább az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt kezdik megismerni és keresni. 
A kurkuma egy lágyszárú, évelő növény, ami a gyömbérfélék családjába tartozik. Maga a növény Dél-Ázsia vidékein őshonos, ahol a hőmérséklet 20-30 Celsius fok között mozog és jelentős mennyiségű éves csapadék hullik. A növényekről évente leszedik a rizómákat és erről szaporítják őket a következő szezonban.

A rizómából készül el a fűszer is úgy, hogy néhány órán keresztül forralják, majd sütőkben kiszárítják és egy őrlési folyamat során mély narancssárga porrá zúzzák. Ezt a fűszert számos dél-ázsiai, közel-keleti konyhában felhasználják, de fontos részét képezi az indiai curry ételeknek is, illetve sokszor színezik ezzel a mustárt is. A kurkuma hatóanyaga egy határozottan földes, enyhén kesernyés és csípős, borsos ízt kölcsönöz a fűszernek. A kurkumát éppen ezért arra is fel lehet használni, hogy megvizsgálják az élelmiszerek savasságát vagy lúgosságát, mivel a savas ételek hatására kisárgul, a lúgosak pedig vörössé teszik.

A középkori Európában úgy ismerték a növényt mint az indiai sáfrány, mivel a drágább fűszer alternatívájaként is kiválóan működött. Ma a kurkuma fontos kereskedelmi központjai a pakisztáni Kasur, a dél-indiai Nizamabad városa és Erode területe. A történelemben ezt a térséget úgy is ismerték mint a kurkuma városát.

Érdekességek
A hinduk igen tisztelik a kurkumát, esküvőkön a vőlegény kurkumapasztába mártott, megszentelt fonalat köt menyasszonya nyakába. Indiában az asszonyok kurkuma-készítéssel foglalatoskodnak. A kurkuma gyökerét fűszálakkal és banánlevelekkel kibélelt nagy gödrökben tartják. Onnan aztán kiszedik, megszárítják, szétdörzsölik és kosarakban kisajtolják. A kiszivárgó nedűt bambusznád-csövekben fogják fel. Isszák is, hajkenőcsnek is használják.
A kurkuma, mint gyógyító (fű)szer
A kurkuma azonban nem csupán fűszerként, festékanyagként és dísznövényként közkedvelt. Gyógynövényként még sokoldalúbban alkalmazható. A hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédában ősidők óta alkalmazott gyógyító szer, gyógyító fűszer. De már i. e. 600-ban Asszíriában is feljegyezték jótékony hatásait. Az ókor leghíresebb görög orvosa, Dioszkoridész ugyancsak megemlíti.



Kurkuma a népgyógyászatban
Az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, izületi panaszok és májbetegségek ellen használták. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tesz, redukálja a gyomorsavtermelést jótékony hatású a felfúvódás és a bélgörcsök esetén, elősegíti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből. A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti a trombózisveszélyt; vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.
Indiában a nők kurkumás vizet használnak arcmosásra, aranyló, fénylő színt kölcsönöz a bőrnek, ezenkívül kiutűnően tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagéntermelődését kívülről és belülről egyaránt. Fájdalomcsillapításra forró tejben feloldják és úgy isszák. Kígyómarásnál, pókcsípéseknél kurkumás italt fogyasztanak. Három evőkanál durvára vágott kurkumagyökeret fél csésze vízzel pépesítenek és ezt megisszák. Mivel a kurkuma kitűnő antiszeptikus hatással bír, ezt az italt csípésekre külsőleg is alkalmazzák. Egy kevés liszt hozzáadásával sűrű pépet készítenek és ezzel kezelik az érintett bőrfelületet. Az így készített pépet nem csak csípésekre, marásokra alkalmazzák, hanem szinte minden bőrsérülésre, égési sebekre, vágott sebekre, horzsolásokra, véraláfutásokra, kötőhártyagyulladásra. Hidegen sajtolt olajokkal pépesítve is használják a fent leírt esetekben. Légzési nehézségeknél a kurkuma főzetével inhalálni is szoktak. Mézben vagy ghí-ben (tisztított vaj) feloldva 1:1 arányban napnta 4-6 alkalommal fogyasztva csillapítja a köhögést és feloldja a lerakódásokat. Hatékony hepatoprotektívum (májvédő), hasonló hatásokkal rendelkezik, mint a máriatövismag. 2,5 deci natúr joghurtban egy evőkanál kurkuma reggel éhgyomorra elfogyasztva hatékonyan gyógyítja a hepatitiszt is.
A kurkuma gyógyászati célú alkalmazása
Az első említés az 1970-es évekbe nyúlik vissza, de ekkor még nem nagy figyelmet szenteltek az "élet fűszerének". A kurkumával folytatott kísérletek fonalát a 90-es években vették fel újra, Brath Aggarwal, a Genentech (biotechnológiai nagyvállalat) egykori kutatójának vezetésével. Aggarwal rákkutatással foglalkozott és figyelme több kerülő után fordult a kurkumin felé. Az 1980-as években Aggarwal volt az, aki azonosította a tumor nekrózis faktort (TNF) alfának és bétának nevezett két molekulát, melyek hatásos tumorellenes vegyületeknek bizonyultak. A TNF molekulák - ha megfelelő helyen szabadulnak fel – nevüknek megfelelően képesek a rákos sejtek elpusztítására. A TNF-ek egy fontos fehérjét aktiválnak, ami egy sor olyan gént kapcsol be, vagy ki, melyek a gyulladás – és sejtosztódás szabályozásában vesznek részt. A gyulladás és a szabályozatlan sejtosztódás késztette rá, hogy visszatérjen kezdeti kutatási témájához. Aggarwal felidézve fiatalkori emlékeit, vagyis hogy a kurkuma az ajurvédikus gyógyászat szerint gyulladáscsökkentő hatású, döntött úgy, hogy ad egy esélyt a fűszernövénynek.
"Hoztunk a konyhából egy kis kurkumát és rászórtuk a sejtekre" - emlékszik vissza Aggarwal. "Nem hittünk a szemünknek, teljesen blokkolta a TNF és az általa aktivált fehérje hatását."
Aggarwal egy sor adatot publikált, miszerint a kurkumin gátolja a ráksejtek osztódását és szétvándorlását. Munkája alapján a kurkumint mint segédmolekulát kipróbálták korai fázisú klinikai vizsgálatokban, hasnyálmirigyrák és a csontvelőrák egyik fajtája, a mielóma esetén. Mások azóta vastagbélrák, melanóma és Alzheimer-kór megelőzésére is kipróbálták. A Texas Egyetem kutatói, egereken végzett kísérleteik során arra a megállapításra jutottak, hogy a kurkumin a rákot a kezdeti és az előrehaladott fázisban is képes késleltetni – ugyanúgy, ahogy azt a cianidin és sok más bioflavonoid is teszi. A kurkumin megakadályozhatja a metasztázis kialakulását és elterjedését is. .A bámulatos gyógyhatás hátterében az állhat, hogy a kurkumin valószínűleg elnyomja annak a proteinnek a hatását, amely kulcsszerepet játszik a metasztázisok kialakulásában.
A kurkumin gátolja a angiogenézist, a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását, vagyis azt a folyamatot, amelynek révén a rákos daganat létrehozza a saját vérellátását tápláló érrendszert. A kurkumin annak az enzimnek a működését gátolja, amely döntő e folyamat szempontjából, valamint leköti a vérben található vasat és rezet, márpedig éppen ez a két elem szükséges a tumort tápláló érhálózat növekedéséhez valamint a cox 2 (cyklooxygenáz) gyulladási enzim tevékenységét, mely a T limfociták érését akadályozva, hozzájárulva a tumorok növekedéséhez, blokkolja a kinéziseket (kinasses), melyek a rákos sejtek burjánzásáért felelnek. Blokkolja az ösztrogén és az ösztrogénhez hasonló vegyi anyagok képződését, ezzel gátolva a sejtek sokszorozódását. Elősegíti a sejtdegenerálódás első szakaszában, az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását. Ez úgy történik, hogy a kurkumin ösztönzi az úgynevezett programozott önmegsemmisítő mechanizmusa (apoptózis) megindulását. Ebben a folyamatban a szervezet képessé válik arra, hogy azonosítsa a ráksejteket, és parancsot adjon nekik önmaguk megsemmisítésére. A programozott sejthalál előidézése egyébként a rákellenes gyógyszerek új nemzedékének kifejlesztéséhez vezethet. Sokféle tápanyag gyakorol ilyen hatást, így a szelén, az A-vitamin, a zöld tea és a D3-vitamin. Ezek közül azonban kétségtelenül a kurkumin a leghatékonyabb. Rákbetegeknek az étkezésekkel egy időben napi 2000-4000 mg kurkumin kivonat bevitele ajánlott. 1993-ban tajvani kutatók felfedezték a kurkumin PKC (proteinkináz- C) blokkoló hatását. Ezen hatás a számos egyéb rákellenes hatások egyike.
A klinikai vizsgálatok azonban még váratnak magukra, ám Aggarwal lelkesen küzd a fűszer sikeréért.
Tudományos vizsgálatok
A következőkben a kurkumin rákellenes és egyéb egészségvédő hatásaival foglalkozó tudományos vizsgálatokból, tanulmányokból merítünk, amelyek nagy számban lelhetők fel a nemzetközi szakirodalomban.
  1. Vizsgálták a kurkumin mellrák elleni hatását, pontosabban azt, hogyan akadályozza meg a rákos sejtek szaporodását. Azt találták, hogy a hatás függ ugyan az alkalmazás idejétől és dózisától, de a kurkumin által kiváltott sejtpusztulás mind a hormonfüggő, mind az attól független sejtvonalakra egyaránt vonatkozott. - Anticancer Drugs, 8(5):470-81, 1997. június
  2. A kurkumin gyulladásgátló és antioxidáns hatását egyaránt elemezték egy másik vizsgálatban. Kiindulópontjuk az volt, hogy a nem szteroid gyulladásgátló szerek csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin szedése jelentősen csökkentette a vastagbél adenokarcinóma előfordulását, illetve 57%-kal mérsékelte a rákos daganat nagyságát. - Cancer Res, 55(2):259-66, 1995. január 15.
  3. A kurkumában található fenolos jellegű vegyületek, a kurkumin I. és a kurkumin III. gyomorrák- és bőrrákellenes hatása került górcső alá egy további kutatásban. Az eredmény az volt, hogy a kurkumin az úgynevezett karcigonén anyagcsere befolyásolásával fejti ki rákellenes hatását. Egyszersmind megvizsgálták a kurkumin in vitro (kémcsőben) hatását a vérrák egyik fajtájára, a humán krónikus myeloid leukémiára. Megállapították, hogy a kurkumin a rák kialakulása, növekedése és terjedése szempontjából egyaránt gátló hatású. - J Am Coll Nutr, 64(2):192-8, 1992. április
  4. Világszerte komoly egészségi problémát jelent az időskorban egyre több embert fenyegető szürke hályog képződés. Ennek a folyamatnak a hátterében az úgynevezett oxidatív stressz áll, amelynek az antioxidánsok hatékony ellenszerét jelentik. A kurkuminnak a szürke hályog képződés megakadályozásában kifejtett antioxidáns hatását vizsgálták ebben a tanulmányban, amelynek a végkövetkeztetése az volt, hogy a kurkumin szemre gyakorolt védőhatása elsősorban a GST képződésnek köszönhető. - Am J Clin Nutr, 64(5):761-6, 1996. november
  5. Az érrendszer egészsége, a keringés szempontjából igen lényeges a koleszterin és a lipidperoxidok szintje a vérben. A vizsgálat során 7 napon át adtak önkénteseknek napi 500 mg kurkumint. Jelentős csökkenést tapasztaltak a szérum lipidperoxidok szintjében (33%), növekedést a "védőhatású", HDL-koleszterin szintjében (29%), valamint csökkenést a vér teljes koleszterin szintjében (11,63%). Ezért a kurkumint az érelmeszesedés elleni hatékony megelőző szernek minősítették. - Indian J Physiol Pharmacol, 64(5):273-5, 1992. október
  6. Megvizsgálták a kurkuminnak a vesére gyakorolt hatását is. Patkányokban mesterségesen vesebetegséget idéztek elő, majd kurkumint adtak nekik. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin képes volt helyreállítani a normális veseműködést, megakadályozta a szabad gyökök károsító hatását, növelte a vese glutation tartalmát és glutation-peroxidáz aktivitását (erős antioxidáns hatás). Megakadályozta továbbá a lipid-peroxidáció okozta vesekárosodást, ezért a kutatók vesebetegségekben ígéretes lehetőségnek tartják a kurkumin szedését. - British Journal of Pharmacology, 200, Vol 129, Iss 2, pp 231-234
  7. A cukorbetegségre (diabétesz) gyakorolt hatás ugyancsak egy állatkísérletnek volt a tárgya. Sztreptozotocin injekcióval cukorbeteggé tett patkányoknak 8 héten át kevertek a táplálékukba kurkumint, ennek következtében javultak a vizelet laboratóriumi értékei (albumin, karbamid, kreatinin és szervetlen foszfor), valamint mérséklődött a nátrium és a kálium kiválasztása. A kontrollcsoporthoz képest a kurkuminra fogott diabéteszes patkányok májának súlya is csökkent. Arra a következtetésre jutottak, hogy a cukorbetegség körülményei között kurkumin adagolásával tökéletesebbé válik az anyagcsere. - Mol Cel Biochem, 152(1):13-21, 1995. november 8.

Kurkuma - megoldás az Alzheimer gyógyítására?
Indiában az idősebb emberek között szinte ismeretlen az Alzheimer-kór (100000 lakosra jut 3,24 megbetegedés) emiatt kezdték el vizsgálni a kutatók a körülményeket illetve az étrendet, ahol a curry minden étkezésnél megtalálható az asztalon. Nemrég fejeződött be a kurkumin, mint az Alzheimer-kór lehetséges gyógyszerének klinikai kutatása. Bebizonyosodott, hogy a kurkuminnak erős ant-amyloid (keményítőszerű anyag) hatása van, tehát blokkolja a béta amyloid szenilis plakkok agykéregi felhalmozódását, ami más egyéb tényezőkkel egyetemben okozza az Alzheimer betegség jellemző patológiai elváltozásait.
Az eddig publikált klinikai kutatások eredményeinek alapján a kurkumin hatékonyan érvényesülhetne többek közt a psychiátriában is, mint antidementívum az Alzheimer kór kezelésében, gyógyításában.
A kurkuma csodaszép sárgás színével és sokszínű gyógyító hatásával, ami kutatásokkal igazolt, igazán "csodaszernek" számít, éppen ezért megérdemli, hogy ne csupán egzotikus fűszerként és olcsó festékanyagként hasznosítsuk.
Források:
  • http://kurkumin.navajo.cz/
  • http://www.kurkuma.hu/
  • http://www.osel.cz/
  • https://www.zdravcentra.cz/
  • http://www.aranykosstudio.hu/
  • http://tudatosvasarlo.hu/
  • http://www.vitaminsziget.com/
  • http://www.everest-ayurveda.cz/
  • http://www.strava.sk/
  • Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. - Kurkumin koření nebo nové léčivo alzheimerovy nemoci?
    (Curcumin spice or a new remedy of alzheimer s disease?)

Az elsö ajánlatunk ;

Curcuma 300mg hatóanyag 1 kapszula, lágy zselatin a kapszula anyaga ( állati eredetü)
Kiszerelés: 60 db-os, OETI engedélyes ,  Gyártó magyar, Zafir termék család.

Ajánlott eladási ár  2 700 Ft


Második ajánlatunk :

Curcuma Ortho molekularis Medicina minöségben !
Összetétel ;
1 kapszulában :
Curcuma 500 mg - fekete bord -kivonat 5 mg    abból  Piperin 4,75 mg  vegetáriánus kapszulában van letöltve.
Gyártási hely Ausztia, a megszokott minöségben !
Piperinröl:
Ez a természetes, szabadalommal védett bors (piperin) bizonyítottan javítja az egyéb tápanyagok felszívódását, így szedésével gyakorlatilag a hasznos tápanyagok hatékonyságát növelhetjük meg.
 Serkenti az anyagcserét és   az emésztőnedvek termelését. - Különösen, az  epe áramlását  . Ez szintén növeli a enterális felszívódását szelénnek, a béta-karotinnak és a B-vitaminoknak . 

Kiszerelés ;
60 db -os 
Ajánlott fogyasztói ár:  7 000 Ft 

180 db-os  
Ajánlott fogyasztói ár:  13 000 Ft 
 Megrendelhetöek.

www.energylife-world.com
info@dollpin.org
tel.06 20 429 8704

Most pedig mit mond az Orthomolekularis medicina : 


Termék leirás a Curcumáról:


Mire jó ?
Életkor, életkor-gátlás, Age pigmentek, Alzheimer-kór, szem problémák miatt - életkor, kötőhártya-gyulladás (kötőhártya-gyulladás), mellrák, kemoterápia, koleszterin (koleszterin) túl magas, vastagbélgyulladás, gyulladás, gyulladás, anyagcsere-rendellenességek, epehólyag problémák, epe áramlás, méhrák, agy - asztrocitóma, ízületi gyulladás, gingivitis (fogíny betegség), bőrrák (megelőzés), szív-és érrendszeri, a szívbetegségek, a szürkehályog (katarakta), rák-kiegészítők, megelőzhetik a rákot, hepatitis, májfunkciós rendellenességek, májelégtelenség, májrák, májvédő, a máj anyagcsere-, légcső rák, tüdőgyulladás, tüdőrák, orr-gyulladás, ideggyulladás (gyulladás ), vesegyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, prosztata rák (kockázat), gyökök - Free oxidálószerek, reuma, reumás ízületi gyulladás, sztrók, rák, hüvelyi rák, méhnyakrák, nyelv gyulladás

Támogatja az izületi struktúrát:Számos in vitro kutatás rámutatott a kurkuminoid normális izületi funkció hatására támogatja az immunválaszt az izületi szövetekben. In vivo eredmények állatkísérletek igazolták a kurkuma ilyen jellegű hatását. Kutatók egy csoportja az találta, hogy a kurkuma kivonat gátolja a kemokinek és prosztaglandinok keletkezését, a 3 kurkuminoidnak (kurkumin, BDMC, és DMC) aktív szerepük van, ennek a kívánatos hatás elérésében. Megjegyzendő, hogy a kurkuminoid segített az egészséges izületi struktúrában ez feltételezhetően kölcsönhatásban áll az oszteoklasztokkal. 12, 13 Másik vizsgálatban szájon át szedett kurkumin modulálta a glykoproteinek szintjét, ami hozzájárul az egészséges izületi porcok karbantartásában.14
Támogatja az egészséges agyat:2005 tanulmány igazolta a kurkuminoidok képességét hogy támogassa az egészséges agyat és kognitív funkciókat. Nagyszámú vizsgálat igazolta, hogy a kurkumin megnövelt neuron integritást. Állatkísérleteknél amikor agyra ható toxinokat kaptak, a kurkumin szedése nagyobb neurológiai egyensúlyhoz vezetett.15 Patkányok esetén a kurkumin szájon át történő adása mellett megfigyelhető volt, hogy a neurotoxinok amik segítik a lipid integritást csökkentették a szabad gyököket, és növelték a glutation szintjét, a fő fiziológiás antioxidánst.16 A kurkumin képes átlépni a vér-agy gátat.

További kutatások megállapították, hogy a kurkumin a kevés anyagok közül az egyik olyan, ami valószínűsíthető, hogy segíti fenntartani a fiatalos agyat. A tetrahidrokurkumin, a fő kurkumin metabolit, növelte az egerek élettartamát. A lipofuszkint az ún agyi kort jelző értéket jó irányban változtatta a kurkumin hosszabb távú szedése, valamint számos enzimfunkció szintjét emeli.17 Segíthet a sejt egészségében az alacsony dózisú kurkumin adása pl.: a DNA integritásban, oxidatív stressz ellen, kalcium beáramlásban, és hyperphosphorylation-ban is.18

2009- ben kurkumin/piperine kombináció csökkentette a krónikus stresszt együttes alkalmazása még hatékonyabb eredményt biztosít.19
Állatkísérletekben megvizsgálták, hogy a kurkuminnak nincs toxikus tulajdonsága, tehát biztonságos a használata. Ember kísérletekben 1-8 grammos/nap, 6-8 hónapon keresztül sem tapasztaltak problémát, kitűnő biztonságos profilt biztosít.19
A bioperine segít a felszívódásban:A piperine segít a felszívódásban 20 Számos dupla- vak tesztben a BioPerine® növeli a nutriensek felszívódását. Mialatt a kurkumin önmagában gyengén szívódik fel a béltraktusban, a piperin hatóanyag jerlentősen segíti a felszívódást, akár 2000%-al! 21
"A kurkumin számos előnyeA kurkumin jótékony hatásai lényegében minden szervrendszerünkre kihatnak. Nem véletlen, hogy a National Institutes of Health (Nemzeti Egészségügyi Intézet) számos kurkumin vizsgálatot finanszírozott a gyógyhatások feltérképezésére. Ezek között volt a cisztás fibrózis kezelésében, az autoimmun betegségek, a szkleroderma kontrollásában, és különféle rákos megbetegedések elleni küzdelemben betöltött szerepének vizsgálata. Mindeközben a gyógyszergyárak világszerte azon dolgoznak, hogy a kurkuminon alapuló, szabadalmaztatható molekulákat találjanak, és jó pénzért piacra dobják, mint rákellenes kezelést. A kurkuminnak - többek között - bizonyított a baktérium-, gomba- és vírusellenes, gyulladáscsökkentő, és antioxidáns hatása. Ugyancsak nagy reménység a kaukázusi ember leggyakoribb genetikai rendellenességével, a cisztás fibrózissal szembeni küzdelemben. Ezen kívül számottevő tényező a rák-, szív- és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer kór és a Parkinson kór elleni védelemben. A szklerózis multiplex kezelésében is ígéretes eredményeket mutat, valamint megvédhet a szürke hályog ellen, és visszafordíthatja a cukorbetegség okozta károkat. A kurkumin ezen kívül a pszoriázis és különféle bőrsérülések, sebek kezelésében is reményteljes hatásokat mutat. 22
Erőteljes rákellenes védelemA tudósok általában nagyon vigyáznak, hogy ne tegyenek semmilyen túlzó kijelentést a kutatásaikkal kapcsolatban, de a kurkumin elképesztő tulajdonságai még a legmegfontoltabb tudóst is kísértésbe hozzák. "A kurkumin rendelkezik mindazzal az előnyös tulajdonsággal, ami egy íróasztalon tervezett, multifunkcionális gyógyszer sajátja.", írta az egyik kutatócsoport. Más vizsgálatok az ígéretes rákellenes hatásaira koncentráltak. "A kurkumin az egyik legerőteljesebb kemoprevenciós és rákellenes hatású szerként merül fel.", írta egy indiai kutató. "Biológiai hatásai sokrétűek: antioxidáns és gyulladásellenes, gátolja az angiogenezist (az újér képződést, ez a daganatok növekedésének feltétele)." A rákellenes gyógyszerek általában gyengítik az immunrendszert, míg a kurkumin erősíti. Nem csoda hát, hogy a rákmegelőzés és kezelés területe az egyik legtöbbet kutatott téma a kurkuminnal összefüggésben."22

2013. jan. 19.

Prof. George Birkmayer® NADH RAPID ENERGY


Prof. George Birkmayer® NADH RAPID ENERGY
Különösen ajánlott: Alváshiányban, fáradtságban, stresszben és energiahiányban szenvedőknekMenedzsereknek, döntéshozóknak, vezetőknek, Azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt, Diákoknak, iskolásoknak és szellemi munkát végzőknek, Utazóknak, (ENACHI enyhíti az időeltolódás (jet-leg) okozta tüneteket)Sportolóknak,Egészségtudatos és aktív embereknek Mellékhatása, allergiát kiváltó tulajdonsága nem ismert.

Kiszerelés:


 60 Tableta /csomag     20 mg NADH / Tabletta 

Fogyasztói ár Nettó     € 73.60  +10 % AFA  Bruttó  80,96€  ( figyelem itt 10% Afa van benne az Osztrák elöirások szerint )

Elöször is mi is az a NADH?

NADH
Hasonlóan a CoQ10-hez és az alfa-lipidsavhoz, az NADH is erőteljes antioxidánstulajdonságokkal rendelkezik és kulcsszereplő az energiatermelésben.
Az NADH teljes nevén nikotinamid-adenin-dinukleotid. Ez egy olyan komplex vegyület, amely többek között B3-vitaminból (niaciamid, nikotinamid) épül fel. Jork Birkmayer professzor, a bécsi Birkmayer Institute for Parkinson’s Therapy igazgatója, elsőként alkalmazta klinikai gyakorlatban az NADH-t. Sok beteg esetében találta hasznosnak Parkinson-kór,Alzheimer-kór, depresszió és krónikus fáradtság esetén.
Egy kisebb tanulmány során, amelyet Alzheimer-kóros betegek körében végeztek, Birkmayer azt tapasztalta, hogy a nyolc-tizenkét héten át, reggeli előtt elfogyasztott napi 10 mg-nyi NADHmeglepő javulást eredményezett. Egyszerűbben kifejezve az NADH - mely a felvett tápanyagból az anyagcsere folyamatok során jön létre-, oxigén segítségével járul hozzá a sejtekben az energia előállításához. 
Az NADH a sejtállományban végbemenő energiatermelés hajtóanyaga, mivel a sejtek mitokondriumában, az ún. "sejterőművekben" ATP-t állít elő. Az ATP (Adenosin-Tri-Foszfát) az emberi testben kémiai formában elraktározott energia.
NADH nélkül a sejt nem tud energiát termelni. NADH hiányában a sejtek elpusztulnak, és az élet leáll.
Ez azt jelenti, hogy minél több NADH áll a szervezet rendelkezésére, az annál több energiát tud előállítani, annál jobban tud működni, és annál tovább tud élni.
Az NADH közreműködése az emberi szervezet több, mint ezer anyagcsere folyamatában alapvető. Ezek közül a legfontosabbak:
 1. Az NADH megnöveli az ATP energia termelést a szervezet összes sejtjében.
 2.Az NADH helyreállítja a megváltozott DNA-t és a sérült sejteket.3. Az NADH erős antioxidáns.
Több szakértő meglátása szerint az NADH a legerősebb antioxidáns.
Az Alzheimer-kóros betegek az agyi működést mérő tesztek megoldása során a kezelést követően 50 százalékos fejlődést mutattak. Joseph Bellanti professzor, a washingtoni Georgetown University’s International Immunolog Center igazgatója arról számolt be, hogy huszonhat krónikus fáradtságban szenvedő beteg közül tizenkilenc mutatott jelentős javulást NADH-kiegészítés hatására. Nyolc páciens pedig a tünetek enyhüléséről számolt be.

Ki a feltalálója:

Egyetemi-Prof. Dr. (orvos) Dr.(kémikus) Georg D. Birkmayer

1941-ben született Bécsben.
Biokémiai tanulmányok a Bécsi Tudományegyetemen 1969-ben. Orvosi tanulmányok a Müncheni Egyetemen 1979-ben; Sejtbiológiai tudományos fokozat megszerzése a Müncheni Egyetemen 1973-ban; Orvosi kémiai tudományos fokozat megszerzése a Grazi Egyetemen 1982-ben; 1988 óta az orvosi kémia professzora a Grazi Egyetemen.

A kísérleti orvostudomány szakorvosa és klinikai vizsgáló orvos; szerzője több, mint 150 tudományos publikációnak. Az onkológia, a neurológia és az öregedés-ellenes orvoslás területén végzett kísérleteiről több, mint 100 előadást tartott szerte a világon. Kínában vendégprofesszorként tanított a Pekingi a Xiani és a Kantoni Egyetemeken, valamint az Egyesült Államokban a New York-i Cornell Egyetemen. Docens az Amerikai Táplálkozástudományi Kollégiumban és tagja a New York-i Tudományos Akadémiának.

1982 óta szervezője a Nemzetközi Tumor Markerek az Onkológiában Akadémia éves konferenciáinak (IATMO, New York), mely szervezetnek 2005 óta az elnöke. Professzor Birkmayer elkötelezett munkát végez a Birkmayer Parkinsonterápiás Intézet Kutató és Tanintézményének elnökeként Parkinson-kórban, depresszióban és Alzheimer-kórban szenvedő bécsi betegek megsegítésére.

Az elmúlt 20 évben kutatásai középpontjában az NADH különböző terápiás felhasználási lehetőségei álltak. Legelső tudósként sikerült a Koenzim 1-et (NADH) stabilizálnia és élettanilag felhasználhatóvá tennie, azaz elérni az emberi szervezet számára történő hasznosíthatóságot és folyamatos hatóerőt. Számos tanulmány, publikáció és újságcikk jelent meg az NADH hatásairól.

A professzor Birkmayer által kifejlesztett termék Cellergie®NADH név alatt jelent meg. NADH kutatásaira világszerte 50 szabadalmat kapott Prof. Birkmayer. Nemzetközi szinten ő az NADH terület vezető kutatója.

Mi az original NADH -át forgalmazzuk, kerülje a másolatokat és utángyártott termékeket!

Figyelem viszont értékesitöknek kiemelt kedvezményeket biztositunk.
Èrdeklödni lehet :
 e-mail: info@dollpin.org
tel: 06 20 429 8704