2011. febr. 27.

l-Lysin 460 mg

Termékismertető:




Az L-lysin egy esszenciális aminosav, melyet megfelelő mértékben a táplálékkal kell felvenni. Szükséges a kollagén és a kötőszövet egészségére, valamint ez képezi az L-carnitin kiindulóanyagát. A lysin elégtelen bevitele elsősorban a gyengült immunellenállásnál érezhető, növekedési zavarokhoz vezethet.



Miután az emberi szervezet nem rendelkezik elegendő lehetőséggel a saját szintéziséhez, az L-lysin az esszenciális aminosav egyike, egyben egy bázikus, proteinogen aminosav. A kollagén és az elastin alkotórésze, szükséges a csontnövekedéshez valamint a sejtmegosztáshoz.



Egy érdekes terápiás alkalmazása a szív-keringési -betegségekre vonatkozik. A lysin a carnitin előállomása, a carnitin pedig egy cardioprotektiv tényező, mely javíthatja a szív teljesítőképességét. Utalások azt sugallják, hogy a lysin képes megakadályozni a lipoprotein lerakodását az érfalon. Mivel a lysin fontos eleme a kollagénnek és a kötőszövetnek, hozzájárul az artériafal stabilitásához. Pótlólagos használatát javasolták az arteriosclerosis megakadályozására.
Annak tükrében, hogy a lysin-hiányt összefüggésbe hozzák a zavart immunfunkcióval, a szubsztitúció erősíti a védekezési mechanizmust azon embereknél, akiknél a táplálkozás során a lysin bevitele csak kismértékű. A nutritiv tulajdonsága mellett az L-lysinnek terápiás hatása is van, különösen az immunellenállás aktíválásnál.



Az L-lysin antivirális tulajdonsága miatt alkalmazzák azt vírusfertőzésnél, különösen a herpes simplex-nél
Az L-lysin hatásmódjában antagonista az arginin aminosavhoz.


Javallatok:



Preventív alkalmazása az arteriosclerotikus elváltozásnál, magas vérnyomásnál. Kísérő terápiaként vírusfertőzésnél, különösen a herpes simplex esetén. Gyenge immunreakció, endogen carnitin-szintézis fokozása céljából.



Ajánlott adagolás:



1-2 kapszula a nap folyamán, az étkezések előtt bőséges folyadékkal, rágás nélkül.