2011. szept. 7.

Algen premium


Spirulína + chlorella alga = egészséges élet!


 „Ön szabja meg, mennyi ideig fog élni, és milyen egészségesen!

Vegye a saját kezébe élete irányítását, mert Önnek is csak egy élete van!”
Dr. Wallach



Az első hallásra Dr. Wallach sorai talán szokatlanok. Azt könnyű belátnunk: tevékenységünk, életünk alapja az egészség, a vitalitás! Tudjuk azt is, ha nincs egészség, akkor mind fizikailag, mind pénzügyileg hátrányosabb helyzetbe kerülünk. De hogy mindez, csak rajtunk múlik, már nehezebb elfogadnunk! Pedig ez az „egészség” kirakós játék nem is olyan bonyolult, mint gondoljuk!


Egészségmegőrzés, de hogyan?


Dr. Wallach: Ma, ha meg akarunk tudni valamit az egészségről, orvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulunk. Azt gondoljuk ugyanis, hogy ő többet tud a témáról, mint mi. Amerikában egy átlagos ember várható élettartama ma kb. 75 év. A statisztikában viszont azt olvashatjuk, hogy az amerikai orvosok átlagosan mindösszesen 56 évig élnek, akkor olyan érzésem támad, hogy az orvosok – elnézést a szókimondásért – nem igazán tudják, miről is beszélnek. Vagy nem találja különösnek, hogy ezen előrejelzés láttán, hogy az orvosok átlagosan 56 évesen befejezik földi pályafutásukat? Ha hihetünk a statisztikának, akkor mindenesetre Ön már jól járt azzal, ha nem orvosi egyetemen végzett, és nem orvosként dolgozik. Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület. Ez nem igaz. Az egészség nagyon egyszerű, és természetes dolog! Én is tudok egészségesen élni, és Ön is tud – nagyon egyszerű az egész! Senkinek nem kell 7-10 évig egyetemre járnia ahhoz, hogy megtanulja az egészséges életmódot. Ha mostanáig mégis így gondolta, akkor ezután ne gondolja így! Egészségesen élni nagyon egyszerű!

Gondoljuk át együtt, hogyan is lehet!


1. Mik ma egészségünk, életünk legnagyobb kihívásai?



a.    A vitális anyagok (szerves kötésben lévő nyomelemek, vitaminok, organikus anyagok) hiánya! Dr. Wallach kutatásaival bizonyította:„az évek során több mint 454 különböző állatfajon 17500 boncolást végeztem el, ezenkívül összehasonlításképp 3000 emberen is végeztem boncolást. A tanulság számomra alapvetően újszerű és egyben előremutató is volt: minden természetes halállal meghalt állatnál és embernél jelentős tápanyaghiány-jelenség volt megfigyelhető. Ez azt jelenti, hogy valamennyi felboncolt testben kimutatható volt valamely tápanyag halálos mértékű hiánya!”

A jómódú országokban, és itt Magyarországon is, helytelen, vitális anyagokban szegény a táplálkozás. “Elhízott éhezők vagyunk,” mert napi táplálékainkból hiányoznak az alapvető esszenciális anyagok: nyomelemek, vitaminok, különböző aminosavak, fehérjék, telítetlen zsírsavak, stb.! Ha hiányoznak a sejtjeink újjáépítéséhez szükséges építőelemek, akkor ez betegségeink és gyors öregedésünk kiindulópontjává válik!

b.    A vegyi szennyezők betegségokozó hatása. Környezetünkben, vizeinkben, tápanyagainkban 130 000 féle vegyi szennyeződés valószínűsíthető! Ma egy toxikus, mérgező világban élünk!

A WHO rögzíti: „a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több), mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg minden eddig ismert valamennyi ember megbetegedés ismert kóroki tényezőinek a számát”.

Ezért van szükségünk hatásos méregtelenítésre, aminek alapja az alacsony ásványi anyag tartalmú tiszta víz, a vitális anyagok (spirulina), a szervezetünket működtető energia jelenléte, és a mozgás! Hasznos segítsége a chlorella mikró alga, amely képes a vegyi szennyezőket, nehézfémeket szervezetünkben összegyűjteni és kivezetni!



2. Mik azok a vitális anyagok?



A vitális anyagoknak, az életfontosságú tápanyagokat“ nevezzük, mert ha nincs elég belőlük szervezetünkben, akkor tápanyaghiányban fogunk szenvedni, vagyis megbetegszünk! De ha bevesszük a korábban hiányzó tápanyagokat, akkor képessé válunk a betegséget is legyőzni!

Fontos, hogy a vitális anyagok az életinformációt is hordozzák! Korábban tesztelték a bociknál a tehéntej vitalitását. Az egyik csoport a frissen fejt tejet, míg a másik ugyanazt a tejet pasztőrözve kapta. (A pasztörizálás 60°C-on való „kíméletes” hőkezelést jelent!) A kísérletet néhány hét után abbahagyták, mert a második csoport állatai elpusztultak!



A szakirodalom ma 91-120 ismert, életfontosságú tápanyagot tart nyílván, amik az emberi sejtek építőelemei, ezzel szemben egy növénynek nem kell ennyi alapelem az életben maradáshoz, neki elég kilenc!

Tudjuk, hogy termőtalajaink ki vannak zsigerelve, egy 1992-es, valamennyi kontinenst vizsgáló tanulmányban az áll, hogy az európai termőtalaj a termőképességének már 72%-át elvesztette. Észak-Amerikában 85%, Dél-Amerikában 76% volt ez az érték. Hogyan várhatjuk ezek után a mai pénzorientált nagyüzemi termeléstől, hogy vitális anyagokban gazdag, egészséges termékekkel lásson el bennünket? A kapcsolatos kutatások mutatják, hogy gyümölcseink, zöldségeink, a 20-30 évvel korábbi vitális anyagaik, 80-90 %-át elvesztették! Pedig e nélkül a vitális anyagok, sejtépítő elemek nélkül, elképzelhetetlen az egészség! Sajnos ma ételeink nagy része kizsigerelt területen előállított, majd később hővel kezelt vagy fagyasztott formában tárolt termékből áll!



Fontos szempont még a szerves és szervetlen anyagok vonatkozása is! Nekünk, embereknek az ásványi anyagok megkötéséhez un. transzporterekre (pl. növényekre, gyümölcsökre, tejre stb.) van szükségünk. Sejthártyánk az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről, és csupán a már megkötött, és ezáltal szervessé vált ásványi anyagokat engedi be a sejtbe, és veszi fel!



A tápanyagokat, hatásukat elemezve, nem szabad elfeledkeznünk: az életfontosságú tápanyagokat testünk nem tudja előállítani, ha a táplálékunkban nincs benne, akkor táplálék-kiegészítőkkel kell felvennünk őket nap, mint nap!



A WHO (az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) egyik tanulmányában világosan rámutatott arra, hogy „az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ!”  Ugyanakkor dr. Wallach kutatásaival igazolta: „teljességgel lehetséges 140 vagy több évig élnünk!”



3. Táplálékaink vitális anyagtartalma:



Sajnos általában nincs tudomásunk élelmiszereink vitális anyagtartalmáról. Pedig érdemes minden esetben tájékozódni, melyik termék hol és hogyan készült, milyen technológiával, milyen körülmények között jött létre. Kezelték-e hővel, granulálták-e, tartósították-e a terméket, és milyen a jelenlegi formája. Mindezek alapján már tippelhetünk, igaz-e mindaz, amit a dobozra ráírtak!



Ø  A multi vitaminok jobb esetben 10-25 féle összetevőből állnak. Kérdés: mennyi belőlük a szintetikus és mennyi az egyéb „hordozó anyag”, ami szervezetünk számára „szennyező elem”.

Ø  A tőzegből kivont kolloidális kivonatok, 40-50 féle nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaznak szerves formában.

Ø  A jobb táplálék kiegészítők 20-30 vitális anyag jelenlétéről számolnak be.

Ø  Az aloe készítményeknél 130-240 féle vitális anyag jelenlétéről beszélnek.

Ø  A Prémium spirulina és chlorella mikro alga keverékében 4000 féle vitális anyag van. Érdekes az előállítása is: napfényfarmokon, lávaföldön, bió körülmények között, mélytengervíz és forrásvíz keverékében, 20-30 %-os sóoldatban (a tengervíz 3%-os sóoldat!) termelik a spirulinát, majd kíméletesen 40 fokon szárítják. Az ilyen körülmények között termelt mikro alga tele van fénnyel, biofotonnal, energiával. Vitalitással!



Mi döntünk arról, melyiket fogyasztjuk, így döntünk arról is, mennyire leszünk egészségesek, vitálisak! A táplálék kiegészítők fogyasztása és az életminőségünk között szoros a kapcsolat! Dean Ornish, a Harvardi Orvosi Iskola lelkes orvosa, elvégzett egy rendkívül érdekes kísérletet:



Szívkoszorúér elzáródás és a táplálék kiegészítők!



„Olyan emberek százaival végzett kísérletet, akiknél a három szívkoszorúér elzáródása elérte a 90%-ot. Alapesetben – a hivatalos álláspont szerint – az elzáródott artériák kezelésének egyetlen módja a by-pass műtét. Ornish azonban szívesebben“ választott más utat: szigorú diétát rendelt el pácienseinek, táplálék-kiegészítőket adott nekik, és könnyű testmozgást (pl. jóga vagy úszás) írt elő számukra.

6 hónap elteltével a páciensek artériáiban 100%-osan megszűnt az elzáródás, anélkül, hogy meg kellett volna őket operálni. Szenzációs felfedezésről lenne szó? Az orvosok szerint lehetetlen ilyen eredményt elérni. Így aztán a tanulmányt megismételték, mivel az orvosok nem akartak hitelt adni Ornish módszerének. De a második kísérletsorozat is ugyanezzel az eredménnyel zárult!

Szenzációs felfedezésről lenne szó? Mindenképpen, ha a hagyományos orvoslásban hiszünk, és azon számos, igen elterjedt tévedés foglyai vagyunk, melyeket orvosok akarnak velünk elhitetni. De semmiképpen sem szenzációs a felfedezés, ha az ember ismeri az esszenciális vitaminok és ásványi anyagok titkát.

Tegyük fel, hogy Ön is koszorúér-elzáródásban szenved, és választania kell a lehetséges kezelési módszerek közül. Ismer olyan orvost, aki ebben az esetben Önnek a következőt mondaná: Kellene egy kicsit diétáznia, és még néhány táplálék kiegészítőt szednie. És javaslok valami kis rendszeres, könnyű testmozgást is.” Ezzel a kezeléssel egyébként jóval kevesebbet kell az ételekre, gyógyszerekre, kezelésekre költenie, magyarul spórolhat is. És ha az állapota mégis rosszabbodna, akkor megfontoljuk az operáció lehetőségét.“ Gondolom, egyetért velem abban, hogy egy orvos sem mondana Önnek ilyet!”

                                                                                    (Dr. Wallach tanulmányból)



4. Egészségmegőrzés, vitalitás mesterfokon!



Egészségünk a sejtjeinknél kezdődik! Testünk több millió sejtje nap, mint nap regenerálódik vagy cserélődik újra. E folyamat, továbbá testünk általános fenntartása, felemészti sejtjeink létfontosságú vitálanyag tartalékait. Ha egyoldalú táplálkozásunkhoz a stressz vagy a környezeti, fizikai megterhelés is hozzáadódik, akkor a tartalékok hamar kimerülnek. Ha nincs azonnal feltöltve, szervezetünkben hiány lép fel. A törékeny körmök, a fénytelen töredezett haj, a sápadt bőr közismert jelei a hiánynak, az allergiának vagy az anyagcsere és emésztési zavaroknak. A fizikai levertség utalhat betegségekre, és figyelmeztet, hogy figyeljünk testünk jelzéseire és tegyünk annak érdekében, hogy „jobb értékekkel ” töltsük fel szervezetünk raktárait.

A spirulina és a chlorella mikro alga olyan több milliárd éves ősnövények, melyek lehetővé tették bolygónkon az élet kialakulását. A legidősebb élőlények, minden vitális anyag ősi forrásai. Minden felülmúló növényi gazdagságot foglalnak magukba: fehérjetartalmuk 60 – 70%-os, közel 4000-féle „vitális anyagot”- nyomelemet, vitamint és eszenciális anyagot – tartalmaznak. Pl. 1 gramm spirulina alga, tápérték szempontjából, 1 kg zöldségnek felel meg! Felszívódása 90%-os!



5. Miért hasznos számunkra a spirulina és a chorella alga?



A termékeket fogyasztók sok értékes tapasztalatról számoltak be:

Ø  Minden fogyasztó érezte: vitálisabb, energetikusabb lett!

Ø  A spirulina feltöltötte szervezetüket nyomelemekkel, vitaminokkal, esszenciális aminosavakkal, értékes fehérjékkel és vitális anyagokkal.

Ø  A jobb életminőség mellett azt tapasztalták, hogy az algák segítik az emésztést, fogyasztanak, lebontják a lerakódott zsírsavakat és a bennük raktározott mérgeket.

Ø  Fogyasztásuk révén, hatékonyan támogatják a szervezet méregtelenítését, csillapítják a gyulladásokat, a lázat és a fájdalmakat.

Ø  Erősítik az immunrendszert, segítik a fekélyek visszaszorítását.

Ø  Hatékonyan támogatják a szervezetet a vese-, cukorbetegség megelőzésében vagy kialakulás után a betegség harmonizálásban!

Ø  Az algát vitális anyagai lassítják a sejtöregedést, és sok tiszta vízzel fogyasztva csökkentik az ízületi lerakódásokat, a koleszterinszintet, a félelmi állapotokat és antidepresszáns hatásúak.

Ø  Hatékonyan támogatják a vörösvértestek számának növelését, segítenek szervezetünknek a daganatos betegségek és a pikkelysömör leküzdésében.

Ø  Hatékonyak támogatják a szervezetet a csontritkulás, a herpesz, a bőr–, és lábgomba, a vírusfertőzések megelőzésében is.



Érdekes, ahogy a vitális anyagok erősítik egymás hatását. A szakirodalom ezt szinergikus hatásnak nevezi. A szinergia törvényét használják például a vadlibák, amikor „V” alakban szállnak és egymás felhajtó erejét használják ki, így kétszer annyi távolságot tudnak repülni! Hasonlóan ehhez, a spirulina és clorella mikro algában lévő 4000 féle vitális anyag is szinergikusan erősíti egymás hatását!



6. Spirulina és chlorella terméktapasztalatai:



Ø  Harkai Lászlóné/Gesztely: „Ismerősöm nagyon jókat mondott az spirulina és a clorella mikro algákról, amit akkor nem hittem el, de néhány hónapos algaszedés után fájdalmaim és egészségügyi problémáim is megszűntek. Munkabírásom, közérzetem sokkal jobbá vált. Ma már úgy érzem: 10 évet fiatalodtam! Persze ehhez hozzá kel tennem, hogy június óta fogyókúra nélkül 7 kilót fogytam! S amit nem is reméltünk: lányom keze ekcémás volt, eddig minden gyógyszer és kezelés hatástalannak bizonyult. Július óta, csak az algát szedte és mára a keze, teljesen begyógyult. Számomra ez a csoda!”



Ø  Dr. Visnyei Beáta / Bp.: „Ma már az egész családom a spirulína és a chlorella algát eszi! Az algaszedést követően férjem derékfájdalma elmúlt és hat hónapja nem is jelentkezett. A 77 éves édesapám sokkal jobban érzi magát, ő maga mondja, hogy sokkal több az energiája és elmúlt a halálfélelme. Anyósom ízületi fájdalma sokat javult, éjjel már nem is fáj neki. Nekem tisztulnak, javulnak ízületeim, a saját közérzetem is sokkal jobb lett! Energikus vagyok és kora reggeltől késő estig jól bírom a terhelést.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Ø  Martonovits Judit / Halásztelek: „Zöldséges múltamból eredően, komoly derékfájásaim voltak. Örökös fáradtsággal, gyakori fejfájással éltem. Sok mindennel próbálkoztam, sajnos eredménytelenül. Kóstolót kaptam egy ismerősömtől a mikro algákból, és a négy-öt nap után folyamatosan jöttek a változások. A derekam azóta nem fáj, és nem is emlékszem, mikor fájt utoljára a fejem. A közérzetem, a fizikai erőnlétem teljesen megváltozott, összehasonlítva a korábbiakkal: nagyon jó érzem magam! Amíg tehetem, biztosan az algák fogyasztója leszek!”



Ø  Kovács Marianna / Bp.: „Az algaszedést követően elmúlt az allergiám. A korábbi fáradékonyságomat a plusz energia elfújta. Ma már nem szédelgek az alacsony vérnyomás miatt. Örömmel tapasztaltam: sokkal gyorsabban nő a hajam, a körmöm és helyreállt az emésztésem. A GE Hungary Zrt.-nél alkalmazottként higanyos környezetben dolgozom. 12 éve folyamatosan ellenőriznek és mindig kimutatták a higany jelenlétét szervezetemben. Egy hónapi algafogyasztást követően, a kontrolvizsgálatnál azt mutatta: nincs higany a szervezetemben! Őszintén szólva: ez engem lepett meg a legjobban. Mondták, hogy a chlorella képes erre, de egész más ezt hallani és más volt megtapasztalni! Boldog vagyok és nagyon örülök neki!”



Ø  Bollók Andrea okl. természetgyógyász / Bp.: „Erőnlétem fokozódott, ma jobb a memóriám, mélyebb, rövidebb az alvásom és fitten ébredek. Megfázásaim gyorsan elmúlnak és gyengébb lefolyásúak. A bőröm tisztább, gyorsabban növekszik a körmöm és a hajam. Megszűnt a hajhullásom. Ma már sokkal jobb az emésztésem, szálkásodnak izmaim és a cellulit is tisztul. Úgy érzem a testem harmonikusabb, nőiesebb lett. Vizeletem lúgos, ami rendkívül jó. A Magyar Olimpiai Bizottság orvosai bemérték az oxigénszintemet és meglepődve mondták: ritkán látnak ilyen magas szintet! Elmondtam nekik, ezt a mikro algák eredménye! Boldog vagyok, hogy rátaláltam a vitalitás kulcsára!”



Ø  Bólya Mercedes, Bp.:13 éves fiamnak kutya-macskaszőr allergiája volt. Sokféle terméket kipróbáltunk, több százezret költöttünk, de sajnos még a szteroidos orrspray sem segítettek. Szeme mindig vörös volt, nem aludt rendesen, horkolt és tüsszögött. A spirulina és a chlorella algákat kezdte el szedni és néhány hét után tünetmentessé vált! Később a karácsonyt apjánál töltötte, ahol kutya is volt a lakásban és gyermekem, az ott töltött 2 hét alatt, teljesen tünetmentes volt! Allergiája, azóta sem jött vissza! Kamaszkori pattanásai elmúltak, és algák segítségével kipihenten ébred és tud figyelni az órákon.

Saját tapasztalatom, az algák fogyasztásával kapcsolatban, hogy azóta, az én tavaszi fű, fa, mogyoró, pollen, stb. allergiám sem jelentkezett.  Hidegallergiám, ami minden hideg ital vagy egy fagyi elfogyasztása után köhögést okozott, teljesen megszűnt. Eddig nem ehettem csípőset, mert a gyomrom gyakran fájt és savas volt. Most az ősszel vásárolt Renniet és Quamatelt is kidobtam, már nincs rájuk szükségem! Fizikailag tapasztaltam: hajam nem töredezik, pedig balzsamot sem használok. Visszereim halványultak és már a narancsbőröm is a múlté. Az algák hatására kipihenten ébredek, szemem nem dagad be reggelre, a fekete karikák halványodnak és a bőröm is simább lett. Korábban a tavaszi első futásaim minden évben 5-10 percesek voltak, mert majd kiugrott a szívem, úgy fáradtam. Ma megállás nélkül 45 percet futottam és utána még izomlázam sem volt. Minden sport előtt iszom és hihetetlen, hogy visszatért fiatalkori teljesítményem.



Ø  Egy budapesti háziorvos leveléből:

”a merev fekvőbeteg paralízises paciensem, aki nem tudott fölkelni az ágyból, és nem tudta magát ellátni, 4 hét algaszedés után felkelt, kiment a fürdőszobába és ellátta magát. Azóta is napról-napra látható rajta a változás

„idősebb betegeimnél azt figyeltem meg, hogy az algaszedés hatására az ízületi problémák csökkentek, a görcsök, duzzanatok csökkennek, könnyebben mozognak.”




A döntés, hogy jobbá teszi az életét, az Ön kezében van!

A termék megvásárolható: