2015. febr. 26.

Rajzpszichológia



Rajzpszichológia


A  és az érzelmeink kihatással vannak a magánéletünkre, a munkánkra és az egészségünkre egyaránt. A rajzpszichológia előadás során megismerkedhetünk cselekedeteink mozgató rugóival, azokkal az érzelmi traumákkal és hatásaikkal amiknek a működése tudattalanul meghatározza életünket. Az előadáson elsajátított módszerekkel nem csak saját helyzetünkre szerezhetünk rálátást, hanem a környezetünkben élőkére is.


Az előadás során bemutatásra kerül, hogy az erős pozitív és negatív érzelmeknek milyen hatása lehet hosszú távon, valamint, hogy ezek milyen befolyással bírnak az élethelyzeteink kezelésére és a gondolkodásmódunkra. Ez azért fontos, mivel sokaknál előfordul, hogy úgy érzik sorozatosan rossz döntést hoznak az életük egy bizonyos területén (pl.: párkapcsolat, munkahely stb.) és mindig ugyanabba a hibába esnek bele. Ez nem véletlen, hiszen életünk korábbi eseményeit, különösen a heves érzelmeket kiváltó eseményeket, agyunk megjegyzi és azokra támaszkodva próbálja megoldani az újabb helyzeteket. Éppen ezért fontos, hogy megismerjük mi ennek az oka, tehát, hogy miért blokkolunk le, vagy éppen miért leszünk dühösek stressz estén, valamint, hogy megtudjuk mit tehetünk azért, hogy ezeket a helyzeteket könnyebben tudjuk megoldani, átlátni.
Ezek az események, melyekben általában hasonló helyzetbe kerülünk, minden alkalommal megerősítik azt az érzést és reakciót, ami hozzájuk kötődik, így a többször átélt események egyre inkább befolyásolják az ember gondolkodásmódját is. Ez a gondolkodásmód pedig befolyásolja a környezetünkkel való kapcsolatunkat is, más szóval a családi és baráti kapcsolatainkra is hatással van. Az előadás során éppen ezért megismerhetjük, hogyan lehet egy egyszerű rajz segítségével átlátni a kapcsolatainkat a környezetünkben élőkkel, illetve hogyan lehet rendezni ezeket a kapcsolatokat.
Mindezek mellett bemutatásra kerülnek a test és psziché egymásra hatásán alapuló, legjellegzetesebb testi tünetek, problémák, viselkedések, amik fennállásából az érzelmi traumákra, konfliktusokra lehet következtetni.
Az előadás gyakorlatias szemléletmódú megközelítést alkalmaz, mely a laikusok és szakemberek számára is tanulságos lehet.

Időpont: 2015.03.14. (szombat) 11:00-18:00
Előadó: Németné Czövek Katalin
Az előadás Budapesten kerül megrendezésre, a helyszín a jelentkezők számának függvényében változhat. A pontos helyszínről a jelentkezőket tájékoztatjuk.
Ár: 35 000 Ft
5 000 Ft/óra (bruttó)
Jelentkezés:
Telefonon: +36 20 988 3680
munkanapokon 11:00-19:00 óra között várjuk hívását

E-mailben: info@bioinfosource.net 
E-mail tárgya: Rajzpszichológia előadás