2012. márc. 14.

Lapacho tea (Tabebuia)

Lapacho kéreg tea Candidásoknak

A lapacho egy trópusi fa, melynek vöröses belső kérgéből készíthető el ez a sokoldalú, kellemes füstös aromájú, enyhén vanília ízű tea. A fa külső kérgének eltávolítása után lehúzzák a belső kérget, megszárítják, majd apróra reszelik.  Hámozás után a kéreg egy éven belül újra kinő, így ez a kíméletlennek tűnő beavatkozás nem tesz kárt a fában.                                                                                        Gyógyerejét már az inkák is ismerték, sokoldalú felhasználása lehetővé teszi a megelőzést és a kíméletes, természetes gyógyulást. Candidásoknak áldás ez a tea, persze a megfelelő táplálkozás mellet, mert kúraszerű fogyasztásával nem csak a gombás fertőzést szorítja vissza, de a nehézfémek kiürülését és segíti a szervezetből.                                                                                                                                        A sokszor eredménytelen Candida diétának az is oka lehet, hogy megfeledkezünk a nehézfémekről, pedig a kiirthatatlannak tűnő gombás fertőzések nehézfém mérgezésből is származhatnak - kutatási eredmények igazolják az ok-okozati összefüggést. A gomba megköti a nehézfémet, melyek fogtömésből (amalgám), kipufogógázokból, dohányzás által, (kadmium)  élelmiszerekből,(tengeri halak, tenger gyümölcsei) ivóvízből, oltásokkal, stb. kerülnek a szervezetbe. A gombás fertőzés többek között testünk válaszreakciója, védekező módszere, nehogy a nehézfémek nagyobb mennyiségben az agyba és a kötőszövetekbe jussanak halálos mérgezést okozva. Ezért nem csak a gombáktól és toxinjaiktól, hanem a nehézfémektől is meg kell tisztítani a szervezetet. A lapacho kéreg tea kitűnően alkalmazható a Candida terápia támogatására.                                                                                                         
  A tea alkalmazási területe ezen túlmenően igen sok féle. Hatóanyagainak eredményeként a növény többek között: immunstimuláló, jó szolgálatot tesz, vírusos, bakteriális allergiás problémák esetén, daganat gátló, enyhíti a kemoterápia mellékhatásait, elősegíti a vérképzést. Serkenti az anyagcserét, javítja a vizelet kiválasztást, s a nyirokrendszer salaktalanítását. Kitűnő májméregtelenítő és gyulladáscsökkentő, enyhe nyugtató hatással is rendelkezik.

 Kúraszerű alkalmazása:

1 liter tisztított hideg vízbe tegyünk egy púpozott evőkanál fakérget, forrástól számítva 5 percig főzzük, majd lefedve 15-20 percig hagyjuk állni. Szűrjük le, nyírfacukorral, vagy steviaval ízesíthetjük. Napközben többször fogyasszunk belőle. Hat hétig napi 1-1,5l. mennyiséget igyunk meg, majd négy hét szünet után ismételjük meg a kúrát.                                                                                                      A kúra alatt jó szolgálatot tesz az Alfa- liponsav antioxidáns, mely az idegrendszerből is „összeszedi” a nehézfémet és segít a májnak a detoxikálásban.
Irta:
Tóbiás Irén: Bázikus Konyha- 500 recept Candidásoknak, liszt-és laktózérzékenyeknek c. könyv szerzője.
Kiszerelés: 250g
Fogyasztói ár : 5 390 Ft
Termék megrendelhetö :
Tel.06 20 429 87 04