2014. szept. 17.

Alternatív fizioteraputa szakosító képzés

Alternatív fizioteraputa szakosító képzés
Az alternatív fizioterapeuta szakosító képzés elsősorban azoknak szól, akiket érdekelnek a fizikai energiákkal, illetve az azokon alapuló mesterséges eszközökkel folytatott kezelések, illetve a hagyományos természetgyógyászat és modern technológia lehetőségeit egyaránt alkalmazni szeretnék munkájuk során.
Az alternatív fizioterápia a természetgyógyászat egyik szakterülete, mely lényegében azoknak a kezelési módszereknek az összessége, melyek a fizikai energiák segítségével befolyásolják a szervezet működését. Az ide tartozó eljárások ingerjelleggel bírnak, melyre a szervezet a működésének megváltoztatásával reagál. Így serkenthetőek például a védekező reakciók, a gyógyulási folyamatok. Módszerei közé a mágnes-, a hő-, a fény-, a gyógyföld- és gyógyvíz terápiák tartoznak, melyek egy része már mesterséges formában is elérhető, mint pl.: a különböző színű lámpák, a lézer, a mágnesterápia stb.. A képzés során átfogó képet kaphatunk ezen eljárásokról, illetve megismerhetjük működésük technikai és élettani hátterét, valamint azt, hogy mely esetekben érdemes alkalmazni őket. A tanfolyam a természetgyógyászat egyik szakosító képzése.
Akiknek ajánlott: Az alternatív fizioterapeuta szakosító képzés elsősorban azoknak szól, akiket érdekelnek a fizikai energiákkal, illetve az azokon alapuló mesterséges eszközökkel folytatott kezelések, illetve a hagyományos természetgyógyászat és modern technológia lehetőségeit egyaránt alkalmazni szeretnék munkájuk során. Főként azoknak ajánlott, akik a természetgyógyászat területén szeretnének tevékenykedni, rendelkeznek természetgyógyászati modul vizsgával, illetve egészségügyi végzettséggel, de még nem szakosodtak a természetgyógyászat valamely ágára, vagy a már szakosodottak közül azoknak, akik bővíteni szeretnék ez irányú ismereteiket.
Alternatív fizioteraputa képzés témakörei: 
- Fizioterápia alapjai
- A fájdalmak és fájdalomcsillapítás
- Elektroterápiák
- Fototerápiák
- Mechanoterápiák
- Termoterápiák
- Hidroterápiák
- Balneoterápiák
- Klímaterápiák
- Inhalációs terápiák
- Aromaterápiák
- Bizonyos reumatológiai folyamatok kezelése fizioterápiás módszerekkel
Az Egészségügyi Továbbképző Intézet (ETI) Alternatív fizioterapeuta vizsgájára való felkészítő szakosító tanfolyam. Azoknak, akik a természetgyógyászat területén szeretnének elhelyezkedni a természetgyógyászati modul vizsga elvégzése és felsőfokú egészségügyi végzettség, vagy az egészségügyi modul vizsga elvégzése kötelezően előírt. Ezt követi a szakosító tanfolyamok egyike (bármelyik), melynek elvégzése ad lehetőséget a természetgyógyászat területén történő munkavállalásra. Ezen szakosító tanfolyamok közé tartozik az Alternatív fizioterapeuta szakosító képzés is.

Az Alternatív fizioterapeuta vizsga jelentkezés előfeltétele: 
- Természetgyógyászati modul elvégzése
- Orvosi, vagy felsőfokú egészségügyi végzettség, illetve ezek hiányában az egészségügyi modul elvégzése
Az alternatív fizioterapeuta szakosító vizsga időpontjairól, díjáról, illetve a vele kapcsolatos további információkról az ETI honlapján tájékozódhat.
A tanfolyam várhatóan ősszel indul a jelentkezések függvényében. Amennyiben felkeltette érdeklődését a tanfolyam és szeretne értesítést kapni a tanfolyam indulásáról, kérjük írjon e-mailt vagy érdeklődjön telefonon.
Jelentkezés:
Telefonon: +36 20/988 36 80
munkanapokon 11:00-19:00 óra között várjuk hívását

E-mailben: info@bioinfosource.net E-mail küldése
E-mail tárgya: Alternatív fizioteraputa