2011. márc. 20.

DR. LASER® 200 Lágy-lézer (soft-laser) terápia

Dr Laser 200
Lágy-lézer (soft-laser) terápia


 


A “fénykezelés” története.

Magyar eredmény volt. Professzor Mester Endre a 60-as években (a világon először) megmutatta, hogy a hélium-neon gázlézer vörös, koherens és poláros fénye segítségével a nem vagy csak nehezen gyógyuló sebek gyógyíthatók. Akkor fizikusként esténként együtt dolgoztam Professzor úrral, gyógyítottunk különböző okokból lábszárfekélyes betegeket. Ma már a lézeres gyógyítás és kozmetika meghódította a világot.

A fizikusok persze azonnal megkérdezték, hogy a lézer különleges tulajdonságai (egyszínű, polarizált és koherens) közül melyik felelős a kedvező biológiai folyamatokért. Sikerült kimutatnunk, hogy a széles hullámhossz tartományban sugárzó lámpa, ha polarizáljuk a fényét, a lézerhez hasonló módon gyógyítja a sebeket, tehát a poláros fénynek gyógyító hatása van. Nem sokkal később megmutattuk, hogy a polarizált fénnyel való kezelés az idős, mozgásukban korlátozott betegek felfekvéses sebeire is jótékony, gyógyító és fájdalomcsökkentő hatású. Ez nagy dolog volt, mert a nehézkes, drága lézerek helyett egyszerűbb, olcsóbb és nagyobb teljesítményű polarizált fényű lámpákat lehetett építeni.


Ugyanakkor sok betegen lehetett így segíteni, akik a lézerek korlátolt elérhetősége miatt nem kaphattak volna ilyen kezelést. Ilyen lámpák ma is kaphatók (Evolite, Bioptron, Infrapol stb.). Közben arról is kaptunk információkat, hogy a (csak lézerekben meglevő) koherencia is jelentősen elősegíti a jótékony biológiai folyamatokat.

A lézer fény terápia hatékonynak bizonyult az alábbi problémák kezelésében:


• Általános előnyök - javul a vér keringése a hajszálerekben, javulnak az anyagcsere-folyamatok, megerősödik az immunrendszer.

• Sebgyógyítás - gyorsabban gyógyulnak a sérülések utáni sebek, égési sérülések, műtét utáni sebek, lábszár fekélyek, felfekvések.

• Fájdalomcsillapítás - csökken az idült csontbetegség és ízületi gyulladás okozta fájdalom, illetve a válltájéki, háti és az alsó háti fájdalmak, valamint az ínhüvelygyulladás és vázizomzati sérülések. • Bőr problémák - ekcéma, pikkelysömör, gyulladt pattanások, hám problémák.

• Sportsérülések - izomrándulások, húzódások, íngyulladás, ínszalagszakadás és izomszakadás, ficamok, zúzódások, teniszkönyök.

Eltelt bő 40 év. A szilárdtestfizika fantasztikus fejődésének köszönhetően a helyzet mára megfordult. A kozmetikai és orvosi alkalmazásokban is megjelentek (a korábbi gázlézerek helyett) a félvezető lézerek. Ezek ma már nemcsak sokkal, nagyobb hatásfokkal sugároznak, mint a polarizált fényű lámpákban használt hagyományos fényforrások, hanem teljesítmény-sűrűségük is nagyobb, és az áruk is lecsökkent. Természetesen az újfajta félvezető lézerek a lézerfény összes gyógyító tulajdonságával (polarizált és koherens) is rendelkeznek.


A DR. (Deep Red) LASER® berendezés ilyen félvezető lézeren alapul, mely sötétvörös poláros, koherens fényének következtében a fény valamennyi jótékony hatását biztosítja, hiszen valódi lézer.


Sötétvörös fénye kellemesen behatol a test szöveteinek mélyebb részeibe is, így nemcsak a bőrfelszínen fejti ki hatását.


A lézer nagy fénykibocsájtási hatásfokának köszönhetően nem szükséges többé az elektromos hálózat sem. A lézer 6 Volt feszültségigényét elemekkel is biztosíthatjuk, így jóval mobilisabb eszköz elődjeinél. A kezdeti lézerek 5-10 mW teljesítménye helyett a berendezés fényteljesítménye kb. 200 mW. Ára ugyanakkor kedvezőbb még a kereskedelemben jelenleg kapható polarizált fényű lámpáknál is, ahol a hasznos teljesítmény felét az viszi el, hogy a kijövő fényt még mesterségesen polarizálni kell. A polarizátor nem csak a kijövő fény intenzitását csökkenti, hanem a hatékonyan polarizálható hullámhossz-tartománya is korlátozott. Természetesen a polarizált fényű lámpáknál a koherencia szóba sem jöhet.



Összefoglalva: A DR. LASER® berendezés a lézer fény koherenciája és magas szintű polarizáltsága miatt, hatékonyabban fejti ki jótékony hatását, mint a hagyományos polarizált fényű lámpák.


Rózsa Károly a MTA (fizikai tudományok) Doktora, aki kollégáival együtt kimutatta annak idején, hogy a lézerek mellett a poláros fényű lámpák is gyógyítanak, és ezen lámpák szabadalmainak társtulajdonosa.


A készülék rendeltetése:

A bevezetőből már kiderült, hogy a lézer egy különösen szabályos szerkezetű fény, melyet az orvostudomány már régóta alkalmaz. A lézer fényt monokromatikus, koherens és poláros tulajdonságai miatt a gyógyászat és a kozmetika számos területén használják.


A DR. LASER® berendezés az úgynevezett lágy-lézerek kategóriájába tartozik. Folytonos teljesítménye 150-200mW. A lágy-lézerrel kezelt szövetekben nem növekszik meg a hőmérséklet, így nem keletkezik látható szöveti elváltozás. A sebészeti lézerrel ellentétben, a lágy-lézer vágásra nem alkalmas, viszont számos jótékony hatása van.



Biostimulatív hatású: stimulálja, azaz serkenti a szervezet anyagcsere-folyamatait, fokozza a fehérje-szintézist, elősegíti a sejtlégzést, illetve a sejtosztódást, stimulálja az antitestképzést és az immunfolyamatokat, növeli a kollagénrostok számát. Összefoglalva: serkenti a test öngyógyító képességét. Nem okoz allergiás reakciókat, sem káros sugár- vagy elektromos terhelést.



A DR. LASER® berendezés 660nm-es vörös fényt bocsájt ki. Ez a hullámhossz a lágy-lézeres “terápiás ablaknak” az a tartománya, amely a bőr számára rengeteg jótékony hatással rendelkezik: Mire jó a lézerterápia?



A lézer terápia 50 éves múltra tekint vissza.



A lézerkutatás egyik legkiemelkedőbb magyar szakmebere: Dr. Rózsa Károly MTA


Két nagy csoportba lehet sorolni a lézereket


1.Nagy teljesítményű lézerek (orvosi használatban operációknál használatos)


2.Kis teljesítményű vagy szoft (lágy) lézerek (SLT)






Ezen az oldalon a kis teljesítményű lézerekkel foglalkozunk, mivel ezek 3 területen segítik az egészségünket:






1.Biostimuláció: sebgyógyulás serkentés


2.Fájdalomcsillapítás


3.Gyulladáscsökkentés


Pacienseknek



Nem gyógyuló sebek, gyulladások? Nem szűnő fájdalmak?

 
Van már megoldás!






40 éves tudományos kutatás után az






Új, Olcsó Szoft Lézer Terápia


•Gyors eredmény


•Fájdalommentes kezelés


•Mellékhatás nélkül







Dr. Rózsa Károly MTA





jelentős eredményeket ért el a lézerkutatásban, a világon sok országban ismert a neve tudományos körökben.






elsőként végzett kísérletet a polarizált fény gyógyító hatásával, mely későbbiekben olyan szabadalomhoz vezetett, mint a BIOPTRON készülék






A Dr. Laser 200 berendezés kifejlesztője, melyet 50 éves lézerkutatási tapasztalat alapján hozott létre



A lézerfény 3 területen fejti ki hatását




1. Biostimuláció: sebgyógyulás

A rossz vagy gyógyulási hajlamot nem mutató sebek a 4 J/cm2 teljesítménysűrűségnél gyógyulásnak indulnak. Ezen terület lézerbesugárzása beindítja és felgyorsítja a gyógyulást. A hatás fotobiológiai alapokon nyugszik és az immunrendszer stimulációján keresztül megy végbe:



•a komplement aktivitás növekszik

•a szérum IgG koncentráció 30%-kal növekszik

•nő a T- és B-lymphocyták száma is

•növekszik a fagocitózis

•elindul a migráció gátló faktor termelődése

•lehet immunmoduláns vagy immunszuppresszív is.

Ezen kívül a lézefény hat a

•fehérjeszintézisre

•sejtnövekedésre

•sejtdiffernciálódásra

•sejtmozgásra

•membránpotenciálra

•neurotranszmitter kibocsátásra.

A sebgyógyulásnál a sejtek osztódása igen sok energiát igényel, ez pedig sok oxigént. Ezért sok ATP keletkezik ezen a területen a sejtekben (150%-ra nő). A mitokondriumok ATP termelésre legjobban 630 nm körüli hullámhossztartományban növekszik, míg a 477, 511, 544 nm-es nem volt hatásos, a 760 nm-es pedig gátolta az ATP termelődését. A 370-490 nm-es tartományban a sejt mitokondriumában a légzőlánc flavoprotein FeS rendszer szerepel fotoreceptorként, azaz nyeli el a fényt és növeli a légzőlánc aktivitását, a glükóz anyagcserét és így az ATP termelést. A 600-830 nm-es hullámhossznál ugyanezt a folyamatot a légzőlánc utólsó oxidáz enzimrendszere, a citokróm c és citokróm d biztosítja és növeli az energiatermelését a sejtnek.



A cukor (glükóz) anyagcseréje is jelentősen növekszik.



Ez dózisfüggő, ha a a 4 J/cm2-t túllépjük, akkor mind a glükóz anyagcseréje és az ATP termelés is lassul. Ezért nem érdemes átlépni a meghatározott, előírt besugárzási dózist.



A koherencia jellemző a lézerfényre. A sebgyógyulásnál ez a tulajdonság hozzájárul a



•makrofágok fagocita-aktivitásának növekedéséhez

•növeli a granulációs szövetképződést és az

•oszteoblasztok kollagénszintézisét.



2. Fájdalomcsillapítás



Akár az ismert akupunktúrás pontokon, akár a fájdalmas területek direkt besugárzása révén hatásos, de kizárólag olyan mélységben, ameddig a lézerfény be tud hatolni a szövetekbe (1mm – 5 cm-ig változik lézer fajtájától függően). Már az első kezelés után érezhető a kedvező hatás az esetek nagy részében. A hatást biokémiai, neurokémiai, anyagcsere- és enzimváltozások hozzák létre. A hatás során a idegsejt membránja depolarizálódik, az ingervezetés csökkent, a prosztaglandin-szintézis is gátlódik.



3. Gyulladáscsökkentés



A gyulladásos területen a szoft lézerkezelés hatására a gyulladás egyre jobban körülhatárolódik, terjedése megáll, felgyorsul a regeneráció. A gyulladást kísérő tünetek közül az esetek nagy részében már az első kezelés után jelentősen javul a fájdalom, az ödéma és a károsodott funkció. Ezt szintén az immunrendszerre való kedvező hatása biztosítja.




Klinikai hatások kialakulásának ideje

sebgyógyulás                           napok-hetek

idegregeneráció                        napok

idegingerlés                              azonnal

izomrelaxáció                           azonnal

akupunktúrás pont kezelése      azonnal

görcsoldás                                 azonnal-napok

mikorcirkuláció javulás             percek-órák

revascularizáció                        órák-napok

gyulladáscsökkenés                  percek-órák


(akut gyulladás)                        percek-órák


(krónikus gyulladás)                 napok-hetek


antivirális hatás                        órák-napok

fájdalomcsillapítás                   percek-órák



Dr. Laser 200 berendezés:             Fogyasztói á: 162 000Ft


Tartalma:

•lézer lámpa

•akkumulátor töltő

•2db akkumulátor








MEGRENDELHETÖ:
www.energylife-world.com

Ha felkeltettük érdeklödését akkor további információkat szívesen át adunk:
e-mail: info@dollpin.org
Tel. 0620 429 8704
Tel: +49 7131 205 9315