2011. márc. 19.

VULKÁNI ZÖLD GYÓGYISZAP - Heilerde grün vulkanisch

VULKÁNI ZÖLD GYÓGYISZAP - Heilerde grün vulkanisch


Tartalom 600g
 
 
VISSZATEKINTÉS


A természetben élõ népek a földet már õsidõktõl fogva használják testápoló szerként. Vannak olyan dél-amerikai népek, ahol az állapotos nõknek speciálisan elkészített földet adnak, így segítik az ásványi anyagok utánpótlását. Már az ókori Egyiptomiak mintegy 4000 évvel ezelõtt használták a Nílus iszapját különféle reumatikus fájdalmak gyógyítására, gyulladásokra vagy mélytisztításra. Fertõtlenítõ hatása miatt pedig a halottak mumifikálásához. A középkorban speciális agyagföldeket alkalmaztak pestis és kolera ellen. Bolygónkon sokféle származású gyógyföld létezik, amelyeket különféle szimbólumok és leirások bizonyítanak, így jött létre a pecsétföld fogalma is. A XIX.század kezdetén a kémia és az orvostudomány fejlõdésével háttérbe helyezték a gyógyföldeket , míg néhány évtizeddel késõbb két híres természetgyógyász Kneipp és Felke urak által ismét reneszánszát élhetik.





MI A ZÖLD ÁSVÁNYFÖLD?

Terra Soleil (Francia szó, Ejtsd: Terra Szolej, Jelentése: Föld-Nap) A Terra Soleil egy természetes ásványföld, melyet más néven löszös vagy agyagos földnek is nevezhetünk (franciául: agile verte). Olyan ásványi anyagokból és nyomelemekbõl áll, melyek évezredekkel ezelõtt, az utolsó jégkorszak során rakódtak le. Így a zöld ásványföld, melyet nem befolyásoltak az újkor káros környezeti hatásai, egy értékes és eredendõen tökéletes, tiszta ásványi anyagforrásnak tekinthetõ. Semmilyen hozzáadott segédanyagot nem tartalmaz, sem sugár-, sem hõkezelésen nem esett át. Zöld színét a benne található réz- és vastartalmú anyagoknak köszönheti. Ezt a speciális zöld ásványföldet Franciaország szívében bányássza a piac egyik vezetõ cége az Argiletz, szigorú minõségi követelmények alapján. A felszínre hozott földet felaprózás után a napon szárítják, majd igen finom (kb. 100 mikrométer szemcseátmérõjû) porrá õrlik. Hazájában a zöld ásvány földet évtizedek óta sikerrel alkalmazzák az egészég megõrzésének céljából, így nem hiányozhat a természetes életmódot szem elõtt tartók háztartásból sem.

MIÉRT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTÕ?

A mindennapi életünkben már nem kap a szervezetünk olyan sok ásványi anyagot és nyomelemet, mint régebben. Ennek több oka is van: megváltozott étkezi szokások, a földek tápanyag szegény állapota, iparosított gyártási folyamatok. Természetesen a bio termesztésbõl származó élelmiszerek magasabb ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a szokásos élelmiszerek. De gondoljunk csak bele, ki tud minden nap olyan ásványi anyag forrást adni az étkezések mellé,ami friss és természetes? Ebben tud a Zöld ásványföld egy természetes és hatásos étrend kiegészítést nyújtani. Csak egy pillantást kell vetnünk az állatvilágra, ahol több példa is mutatja azt, hogy milyen ösztönös étrend kiegészítõ lehet a föld. A papagájtól a vadállatokig megfigyelhetõ, hogy az ásványanyagokban gazdag földet hogyan fogyasztják el a fõ étkezéseik mellett, az emésztõrendszerük normális mûködése érdekében. Mindennapi táplálék-kiegészítõként a zöld ásványföld létfontosságú - természetes, érintetlen állapotban meghagyott - ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el a szervezetet.

KÜLSÕ HASZNÁLATA

Az ásványföldeknek elsõsorban a felszívó és megkötõ tulajdonságait emelnénk ki. Rétegszerûen felépített ásványlapocskákból áll, ún. rétegszilikátokból. Ez a zöld ásványföld esetében 3-5 rétegû. Amikor nedvességet kap, megduzzadnak a rétegek és az ásványföld minden lehetséges szemcsét, piszkot, idegen anyagot magába szív, mindegy, hogy ez szilárd, folyékony vagy gáz halmazállapotú. Sokféle ásványi anyag tartalma miatt pedig táplálja, megnyugtatja a bõrt, amely azonnal észrevehetõ. Ezektõl a tulajdonságoktól lesz a zöld ásványföld változatos testápoló, tisztító maszk, bõr és hajápoló vagy természetes dezodor és fogkrém. Itt visszatérhetünk ismét az állatvilágra, hiszen ki ne ismerné a porban fürdõ madarakat(így szabadulnak meg a parazitáktól is) vagy az elefántot, aki hûvös iszapfürdõt vesz és egyúttal megvédi a bõrét a trópusi naptól. A zöld ásványföldbõl készült termékeket a szigorú BDIH(Gyógytermékek, reformáruk, étrend-kiegészítõ és testápolási anyagok német ipari- és kereskedelmi nemzeti szövetsége) alapján a Kontrollierte Naturkozmetik”(ellenõrzött natúr-kozmetikum) elõírásainak megfelelõen készítik el. Ezek alapján NEM tartalmaznak semmilyen szintetikus konzerváló-, színezõ- és illatanyagot. A hatóanyagok összetételét természetesen a csomagolásokon mindig feltüntetik.




Vulkáni gyógyiszap: kend és edd!

A vulkanikus eredetű zöld gyógyiszap egy hagyományos készítmény a belső és a külső alkalmazáshoz. A finomra őrölt ásványi anyagok magas tartalma folytán a savindukált gyomorpanaszok és hasmenés esetén jó hatást mutat. A por enyhe földízű, mivel semmilyen adalékot nem tartalmaz. A zöld gyógyiszap alkalmas a külső használatra is, meleg és hideg borogatás, maszk és pakolás formában.



Felhasználási tippek:

A gyógyiszapot használhatjuk belsőleg panasz esetén vagy méregtelenítő- és salaktalanító kúrához. A finom őrlés révén, mely a gyógyiszap-részecskék felületének megnagyobbításához vezet, az interakciós felület is javul, és ezáltal a kölcsönhatás képessége egyéb anyagokkal. Ezzel megköthetők a nem kívánt anyagcseretermékek, illetve a méregtelenítés során fellépő kellemetlen tünetek csökkenthetők.

Gyomorégés vagy a gyomor túlsavasítása esetén a gyógyiszap savsemlegesítő hatást mutat.

Szépségápolásra és fájdalmak csillapítására külső pakolásként:

A vulkáni gyógyiszap alkalmas a külső használatra, elsősorban hidegen, borogatás, pakolás és maszk formában. A hideg alkalmazás az akut és a fájdalmas tünetek, bőrbetegségek kezelése, rándulások vagy húzódás esetén javasolt. A hideginger, melyet a gyógyiszap száradása során a párologtatás hidege még erősít, valamint az adott területen a nedves gyógyiszap-pép saját nyomásának hatására a vérerek szűkülnek, az anyagcsere lelassul, és gyulladásos folyamatok tompulnak.

Meleg borogatások megfázás, izommerevítés és ideggyulladás esetén alkalmazhatók. Támogató kiegészítésként javasolt a vörös fény (DrLaser), melegvizes palack vagy egy takaró.

Ajánlott adagolás:

Belsőleg: 1-2 teáskanálnyi gyógyiszap 1 pohár vízben vagy teában elkeverve, lehetőleg éhgyomorra. Szükség esetén naponta több alkalommal.

Külsőleg: Hideg (vagy forró) vízzel keverjük a kenhető pépet, vigyük fel, hagyjuk száradni.

Hatóanyagok:

Vulkanikus eredetű zöld gyógyiszap ásványi oxid-vegyületek magas hányadával (silícium, vas, kalcium, magnézium, alumínium)

Terméket megrendelhetö:
http://www.dollpin.org/
http://www.energylife-world.com/