2011. máj. 19.

Ling Zhi (Reishi)

Ling Zhi (Reishi)


Ez a termék az alábbi kiszerelésben kapható:   180 kapszula 


Termékismertető:


A pecsétviaszgombát (Ganoderma lucidum) Kinában „Ling Zhi“, Japánban „Reishi” néven ismerik. Szárított állapotában csak kismértékben zsugorodik össze. Ennek az állandóságának és szívóságának köszönheti a második nevét, a „Mannentake”, ami annyit jelent, hogy „10.000 éves, örök gomba”.

A tradicionális kínai medicinában (TCM) a Ling Zhi gombát több mit 2000 éve használják. Hatása kiemelkedőnek számít: eddig immunstimuláló, tumorgátló és antiallergen hatásáról léteznek leírások. Azon túl a Ling Zhi pozitív hatással van a szív-keringési rendszerre (csökkenti a vérnyomást, az LDL-t, gátolja a thrombocyta-aggregációt), valamint jó hatással van a májra (méregtelenítő). Hatóanyagként azonosították a polysaccharidot és a triterpént.

Vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a Ling Zhi hatóanyagai közvetlenül az immunrendszerre hatnak és az ellenállást stabilizálják. Ezért használják ezt a gombát kísérően a rákterápiánál is. Az immunstimuláló hatás vélhetően nem csak a tartalmazó steroidokra és triterpénekre vezethető vissza, hanem a polysaccharid nagymértékű tartalmára is. Ezek növelik a T-sejtek emlékezőképességét, melynek folytán az immunglobinok lényegesen könnyebben és célzatosabban működnek, a baktériumok megtámadásait pedig elháríthatják. A Ling Zhi egy hatásos antioxidáns a szabad gyökök elleni küzdelemben, és sikeresen alkalmazzák allergiák, szív-keringési betegségnél, valamint magas vérnyomás esetén. Továbbá védi a májat, enyhíti az asthmát és a krónikus bronchitist, valamint általában hozzájárul a jobb közérzethez.

Javallatok:

Az ellenállóképesség serkentésére gyengült immunrendszer esetén, allergiáknál, valamint a máj védelmére valamint a szív-keringési betegség és hypertonia kezelésére.

Ajánlott adagolás:

Napi táplálékkiegészítésként 2 - 4 kapszula étkezések előtti bevitele ajánlott.

1 kapszula hatóanyagtartalma:

Ling Zhi 235 mg

Lecitin (szójababból) 90 mg

Acerola-por (17% C-vit.) 50 mg

 
A Ganoderma lucidum gomba - Mit mond az orvos?


Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben a jótékony hatások nem bizonyítottak, és a betegek által remélt gyógyulás vagy javulás is elmarad

A Ganoderma gomba egyre nagyobb népszerűségnek örvend, korábban csak a keleti kultúrák gyógyítói használták, de napjainkban az alternatív nyugati medicina részese lett.

  • Az orvosi szakirodalomban utánaolvasva a Ganoderma lucidumnak, meglepő, hogy mennyi tudományos tény támasztja alá a gomba jótékony hatásait. 
  •  Orvosilag alátámasztott tények a külföldi szakirodalomból: 
  • a Ganoderma hatóanyagai, az oxigenizált szterolok gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik 
  • epidemiológiai vizsgálatokban bizonyította, hogy a gombát fogyasztók esetében szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek 
  • a gomba hatóanyagai serkentik az immunrendszer működését 
  •  védőhatást fejt ki oxigénhiányos és reoxigenizációs sérülésekben 
  • bizonyos idegrendszeri folyamatokban gátolja a sejtsérülést (a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja)

A tudományosan meglapozott tények a gomba jótékony hatásai mellett szólnak, azonban a Ganoderma gomba fogyasztása előtt minden esetben kérje ki a kezelőorvos véleményét, és soha nem a hagyományos, orvosilag javasolt terápia helyett, hanem annak kiegészítéseként javasolt fogyasztása.

(Forrás: WEBBeteg/ Dr. Csuth Ágnes, háziorvos-életmód tanácsadó)

Ha termékünk fel keltette érdeklödését akkor meg vásárolhatja a :

http://www.energylife-world.com/

Telefonos megrendelés:  0620- 429 8704

E-mail:  info@dollpin.org

180 kapszulás kiszerelés fogyasztói ára : 11 500 Ft  szállitási díjjal együtt !