2011. nov. 10.

Àsványi anyag komplex / Ásványi anyagok szerepe a szervezetbenÀsványi anyagok ?
Az ásványi anyagok esetében különböztetjük a nyomelem-karakterű, ún. mikroelemeket és a lényegesen nagyobb számú makroelemeket. A mikroelemek elsősorban katalitikus funkciót töltenek be (F, Br, I, Fe, Cu, Mn, Co, Zn, Mo, V, Se), a makroelemek azonban alkotórészként főleg a csontváz számára elengedhetetlenek (Ca, Na, K, P, S, Mg, Cl). Ez idáig 24 kémiai elem ismert az emberi szervezet esszenciális (életfontosságú) hatóanyagaként. Az ásványi anyag a tápanyaggal együtt kerül a szervezetbe, és egy része távozik a verejtékkel, vizelettel és széklettel. A veszendőbe ment ásványi anyagot ki kell egészíteni a táplálkozással (ásványi anyag -keringés).

Ásványi anyagok funkciója: alapanyagok mindazon a táplálékból származó anyagok, melyek a test felépítésében és a szervezet életmûködésében részt vesznek. A sejt felépítéséhez szinte valamennyi tápanyagra szükség van, közülük legintákább a fehérjék és ásványi anyagok szerepe ismert. A szervezet életmûködésének zavartalanságához egyrészt energiára van szükség (energiaszükséglet), másrészt olyan biokatalizátorokra (enzimek), amelyek az anyagcsere folyamatokat szabályozzák. A tápanyagokat ezek alapján testépítõ anyagok (kalóriaforrások) és biokatalizátorokra oszthatjuk. Fontos testépítõ anyagok az ásványi anyagok, az egyes szöveteknek és funkcióiknak eltérõek az ásványi anyag igényük. Az ásványi anyagok a sejt felépítésén kívül a biokatalizátorok mûködésében (enzimek), az ideg és izom ingerlékenység, illetve ingerátvitelben folyamatában, a szervezet só-vízháztartás, sav-bázis egyensúly fenntartásában, és a vérképzésben (a szervezet oxigén ellátásában) is nagy szerepet játszanak, funkciójuk betöltéséhez az ásványi anyagok csekély mennyisége is elég, hogy jelen legyen a szervezetben. Azokat a biokatalizátorokat, melyek a vitaminokkal ellentétben szervetlen, ásványi anyagok, nyomelemeknek nevezzük.


(A kiegyensúlyozott táplálkozás, amely tartalmaz állati eredetû (20%) és nagyobb részben zöldség, gyümölcs ( 80%) eredetû összetevõket (savasító-lúgosító ételek, táplálkozási alapismeretek, candida- diéta, fogyókúra), biztosítja, hogy mindenféle, a szervezet számára szükséges ásványi anyag mennyiséghez hozzájusson a szervezet. Hiszen vannak ásványi anyag elemek, melyek szinte csak állati (pl. vas, cink) eredetbõl, vagy inkább növényi eredetbõl (növények hatóanyagai) pótolhatóak és használhatóak fel a szervezet számára. Ha valaki a teljes mértékû vegetáriánus étkezési formát választja, annak idõnként mindenképpen ajánlott táplálkozás kiegészítõkkel (ásványi anyagok és vitaminok pl. B12-vitamin) kiegészítenie étrendjét. Mivel az ásványi anyagok, sók egy része a bõrön keresztül felszívódva is telíthetik a szervezetet, ezért érdemes ezt a tényt a testápolók, szappanok és kozmetikumok (verejtékmirigy) esetében is szem elõtt tartani (különösen a nagy mennyiségben már károsító hatású ásványi anyagok tekintetében, mint a bór, a réz, a cink, stb.)!

Mint ahogyan a vitaminok (vagy bármilyen anyag, táplálék összetevõk esetében is), úgy az ásványi anyagok pótlására is igaz, hogy a túladagolás vagy fölösleges felvétel kárt okozhat a szervezet több funkciójában, illetve nagy mennyiségben mérgezõ hatással is bírhatnak. Táplálkozás kiegészítõk formájában alkalmazott ásványi anyag utánpótlásánál (is) ezért mindig figyelembe kell venni a napi ajánlott össz-mennyiséget az adott ásványi anyagból, illetve az ásványi anyag - készítmény adagolási utasításait! Külön említésre méltóak a nehézfémek illetve a nehézfém mérgezések, melyek okozhatnak egyszeri nagy mennyiség által heveny mérgezést, de gyakoribb az idült (elhúzódó) mérgezettség (pl. levegõbõl
kipufogó gázok, ivóvízbõl, élelmiszerekbõl, foglakozási ártalmakból adódóan, gyógyászati eljárásokból, gyógyszerekbõl stb.) melynek során nem is mindig egyértelmû a kialakult tünet vagy betegség igazi oka.

Az alternatív (komplementer) medicina, a különbözõ természetgyógyászati- gyógymódok és alkalmazások (pl. kiegészítõ ásványi anyag készítmények), az egyén számára szükséges és életfontosságú medicinális diagnosztikát -terápiát-kezelést soha nem helyettesítõ - helyettesíthetõ, vagy azt önhatalmúlag ki- és felváltó - felváltható terápiás alkalmazások, csak a fizikai-lelki közérzeti javulást és jóllétet, gyógyulást elõsegítõ és támogató kiegészítõ gyógymódok!

Az ételeinkben és italainkban lévő tápanyagokat két nagy csoportra, makro- és mikrotápanyagokra oszthatjuk. Makrotápanyagaink az energiát biztosító fehérjék, zsírok és szénhidrátok, mikrotápanyagaink pedig az energiát nem adó vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. Ez utóbbiakból néhány gramm, milligramm, illetve egyes esetekben csak pár mikrogramm szükséges, ebben a mennyiségben viszont nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.


Ásványi anyagok és nyomelemek

Egy egészséges felnőtt ember testtömegének mintegy 4 százaléka áll ásványi anyagokból, legnagyobb részük a csontokban található. Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be, de rájuk is csak meghatározott mennyiségben van szükség. Ezt a mennyiséget elsősorban az életkor, a nem, az egészségi állapot, és egyes esetekben a fizikai aktivitás mértéke határozza meg. Ha az ásványi anyagok a szükségesnél kisebb vagy nagyobb mennyiségben kerülnek a szervezetbe, különböző betegségeket és kórállapotokat idézhetnek elő.
A nyomelemek fontos szerepet játszanak a szervezet egyensúlyi folyamatainak fenntartásában. Legtöbbjük különféle enzimek kiegészítőjeként van jelen a sejtekben, biztosítva azok katalitikus aktivitását, de szerepük van a nem-enzim típusú makromolekulák szerkezetének stabilizálásában, illetve a vitamin- és a hormonháztartás normalizálásában is.
A közvélekedéssel ellentétben nyomelemhiány az egészséges szervezetben is felléphet, így az egyes életkorokban (serdülő, idős) vagy a speciális élettani állapotokban (terhesség, szoptatás) megnövekedett igény következményeként.
A legfontosabb ásványi anyagok és szerepük
Az ásványi anyagok közé tartozik a kálcium, a nátrium, a kálium, a magnézium és a foszfor.
A Kálcium szerepet játszik a csontok és a fogak felépítésében, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez, az ingerület továbbításához, a véralvadás megfelelő létrejöttéhez és az izmok összehúzódásához. A megfelelő kálciumbevitelnek különösen gyermekkorban van nagy jelentősége, mivel a csontok felépítése ekkor történik: a végleges csonttömeg 20-25 éves korra alakul ki.
A nem "életfontosságú nyomelemek közé tartozik a molibdén, a vanádium, a bór, a kobalt és a króm". A molibdén számos fémtartalmú enzimben jelen van, legfontosabb szerepe a húgysav lebontásában résztvevő enzim működtetése. A vanádium a szénhidrát- és zsíranyagcserében, valamint a csontképzésben rendelkezik fontos biokémiai funkcióval. A bór legfontosabb funkciója, hogy részt vesz a normális körülmények között is folyamatosan zajló csontátépülés szabályozásában. A kobalt többféle oxidációs állapotban is stabil, ezért a szervezetben végbemenő redoxifolyamatokban van szerepe, valamint elengedhetetlen a B12-vitamin szintéziséhez. A króm aktívan részt vesz a szénhidrát-anyagcserében és elősegíti az inzulin hatását. Forrás:
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0845/229943/20081107_
nyomelem_asvanyi_anyag_mikroelem_makroelem_vitamin
_vitaminhiany_antioxidans_szukseglet_rda_1.htm
  Kérem most ismerje meg termékünket

Àsványi anyag komplex
<><>
<>
  
</><><><> </>

Termékismertetö:

Az ásványi anyagok esetében különböztetjük a nyomelem-karakterű, ún. mikroelemeket és a lényegesen nagyobb számú makroelemeket. A mikroelemek elsősorban katalitikus funkciót töltenek be (F, Br, I, Fe, Cu, Mn, Co, Zn, Mo, V, Se), a makroelemek azonban alkotórészként főleg a csontváz számára elengedhetetlenek (Ca, Na, K, P, S, Mg, Cl). Ezidáig 24 kémiai elem ismert az emberi szervezet esszenciális (életfontosságú) hatóanyagaként. Az ásványi anyag a tápanyaggal együtt kerül a szervezetbe, és egy része távozik a verejtékkel, vizelettel és széklettel. A veszendőbe ment ásványi anyagot ki kell egészíteni a táplálkozással (ásványi anyag -keringés).

Az e készítményben található ásványi anyagok az alábbi betegségek esetén segíthetnek:

-        Kalcium – véd az osteoporosis, izületi betegségek és görcsök ellen

-        Magnézium  - segít a stressz esetén, segíti a normális szívműködést, a vérkeringést, támogatja az immunrendszert és az energiatermelést

-        Cink – segíti az emésztést, a seb-gyógyulást, erősíti az immunrendszert

-        Réz – segíti az oxigénellátást, a hormontermelést, segít vérszegénység ellen, erősíti az immunrendszert

-        Mangán – segíti az emésztést, elősegíti a csont- és porcnövekedést, pozitívan hat a vérképződésre

-        Króm – szabályozza a vércukorszintet, segíti az atherosclerosis-prophylaxist, elősegíti a hormonképződést,a zsírleépítést valamint az izomépítést.

-        Szelénszabadgyökfogó hatású, segíti az immunrendszert

-        Molybden – alkalmazása méregtelenítésnél ajánlott, növeli a teljesítőképességet, segít allergia és szénhidrát-anyagcsere esetén.

Javallatok:

E készítmény bevitele ajánlott a vonatkozó ásványi anyag igazolt hiánya esetén, diabetesnél, valamint prevencióként az ásványi anyacsere segítésére.

Ajánlott adagolás:

Amennyiben másképp nem rendelik, naponta    1 - 3 kapszula  az étkezések előtt.

Figyelem! Amennyiben emellett más vitamin-készítményt is szed, ez esetben az Ásványi anyag komplex kapszula bevétele előtt ill. után 2 óra elteltével történjen. 
1 kapszula hatóanyagtartalma:

<><><><><><><>  <></>Kalciumcitrat-tetrahydrat
135 mg
Magnéziumcitrat
100 mg
Cink-aminosavchelat (20%)
5 mg
Cinkoxid
5 mg
Rézszulfát-pentahydrat
1 mg
Mangánszulfát-monohydrat
2 mg
Krómpolynicotinat (14%)
2,5 mg
Molybdénélesztő (0,2%)
30 mg
Szelénmetionin (0,5%)
30 mg
Gyógyiszap vulkanikus
140 mg
Töltőanyag: Kovaföld


Kiszerelés .                        Fogyasztói ár (brutto) :
60 kapszula                                  5 280 Ft
180 kapszula                               10 540 Ft

Csak kizárolagosan organikus eredetü készitményeink vannak és Orthomolekuláris Medicina alapján !
Termékein megrendelhetöek a referencia helyeinken , 
vagy www.energylife-world.com oldalon.

Köszönöm figyelmüket !
Stefan Stiller


Élet
“Úgy vélem, csakis egyszer élhetjük meg az életet. Ha tehát akad bennem jóság, amit kimutathatok, vagy akad olyan jó cselekedet, amivel megkönnyíthetem bármely embertársam életét, most kell megtennem, nem késlekedhetem vagy feledkezhetem meg erről, hiszen soha többé nem fogok erre járni.”
(William Penn)
Forrássok:
mikroelem_makroelem_vitamin_vitaminhiany_antioxidans_szukseglet_rda_1.htm