2011. nov. 29.

Miért is fontos a szelén ? vagyis a szelénmetionint.....

 Kedves Olvasó!Az Orthomolekularis medicina egy újjabb termékét szeretnénk bemutatni 
"Selen Forte" 60 kapszula
A szélen hiánya

A szelénhiány azoknál jelentkezhet, akik helytelenül táplálkoznak, továbbá, akiknek felszívódási problémáik vannak. A szelénnek baktérium- és gombaölő, valamint a rákos sejteket megsemmisítő hatása van, ezért gyakran használják különféle készítményekben oxidációt gátló hatása miatt. Egyre több bizonyítékot találnak a daganatok kialakulását akadályozó hatásáról. A szervezet szelénhiánya leginkább a bör, haj és a köröm megbetegedésének; az immunrendszer gyengülésének; a csuklók gyulladásának; allergia, a fehérje-szintézis funkciójának csökkenése; a máj méregtelenítésének csökkenése; a szív és más izmok sorvadásos elváltozásának formájában jelentkezik. A szelénhiány kihathat a pajzsmirigy hormonjának szintézisére , a rosszindulatú daganatokra való fokozott hajlamra, a szürke hályog megjelenésére, az éles látás csökkenésére és a sérült szövetek regenerációjára is.

Általánosan ajánlott: a növekedéshez, a termékenységhez, a máj működéséhez, a haj és a bőr karbantartásához, a látáshoz, vírusos fertőzések ellen, a szájherpesz és a pikkelysömör súlyosságának csökkentésére, az AIDS kialakulásának lassítására
A szelént 1817-ben fedezte fel Jacob Berzelius, és Szelénéről, a hold görög istennőjéről nevezte el. Ma már számos kutató szerint az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyagot tisztelhetjük benne, és jelenleg mint potenciálisan hatékony rákellenes szert vizsgálják.
Újabb adatok szerint a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen aktív formájú pajzsmirigyhormon kialakulásához is szükséges. Jóformán a test minden sejtje tartalmazza, de legnagyobb mennyiségben a vesében, a májban, a lépben, a hasnyálmirigyben és a herékben halmozódik fel.A SZELÉN - elsődlegesen, mint redukciós szer vagy mint antioxidáns hat, miközben magához köti az oxigént és ezzel gátolja a zsírsavak oxidációs felbomlását. Ugyanakkor védi az E- és A- vitaminokat és segíti őket feladatuk elvégzésében.

A szelén a szervezet antioxidáns védelmi rendszerében vesz részt, ami gátolja a szabad gyökök DNS-molekulákat károsító hatását. Egyrészt önmagában is fontos antioxidáns, másrészt létfontosságú szerepet játszik a glutation-peroxidáz antioxidáns hatású enzim működésében, amely fontos védőhatást fejt ki a környezetből és a táplálékkal a szervezetbe kerülő mérgekkel szemben. Összetett antioxidáns hatásának köszönhetően "bizonyos" megelőző szerepe lehet a szabad gyökökkel összefüggést mutató kóros elváltozásokkal így a rák, a szív- és érbetegségek, a stroke, a szürke hályog, a sárga folt elfajulással szemben, de az öregedési folyamatokat is lassíthatja.
A szelén csökkentheti a szélütés és az infarktus kockázatát, mivel gátolja az erekben a vérrögképződést, sőt növeli a HDL koleszterin arányát a vérben az LDL koleszterin rovására, amellyel szintén a szív és az erek egészségét szolgálja. A szelénkészítmények szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása főleg a dohányosok vagy az infarktuson, illetve szélütésen már átesettek számára fontos, de a megfelelő napi bevitel mindenki számára hasznos lehet.
A szelén az immunrendszer egészséges működéséhez is szükséges, mivel a szervezet a segítségével harcol a korokozókkal és a ráksejtekkel szemben, ugyanakkor az ellenálló-képességet is serkenti. Ezt a hatását a szájherpeszt és az övsömört okozó vírusokkal szemben is érezteti, de egyes megfigyelések szerint a hepatitisz vírusok kártékony tevékenységét is gátolja.
A terhesség alatti nagyfokú szelénhiány szívfejlődési rendellenességekhez vagy hirtelen csecsemőhalálhoz vezethet.
 
Szelén hiány: növeli a rák és a szívbetegségek gyakoriságát, fokozza az immunrendszeri betegségek és a bőrt érintő gyulladásos elváltozások kialakulásának veszélyét.
 
Legnagyobb mennyiségben a brazil dióban, a tenger gyümölcseiben, állati belsőségekben, szárnyasok húsában és a vöröshúsokban található. Jó forrásai még a tejtermékek - elsősorban a vaj -, a citrusfélék, az avokádó, hagyma, paradicsom, brokkoli, sörélesztő, lencse, búzacsíra, búzakorpa és a teljes kiőrlésű gabonafélék.
 
Selen Forte 60kapszula
 
A Selen Forte kapszulában található szelénmetionin a szervezet számára jól hasznosuló formában tartalmazza a szelén nyomelemet. A szelént a testünk főleg a májban, a vesében és a szívben tárolja, onnan használja fel az éppen szükséges mennyiséget.
A szelén nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, igen fontos a különböző enzimek felépítésénél, méregtelenítési folyamatoknál és az immunrendszer működésénél. Serkenti az immunrendszert a fertőzésekkel szemben.
Aktiválja az immunrendszer egyes részeit (killersejtek, fagociták, antitestek).
A szelén igen erős antioxidáns, tehát segít a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok, szabadgyökök felszámolásában, segít kivezetni a nehézfémet és az egyéb toxikus anyagokat.

A termőföldek szelénhiányos volta miatt (ipari művelés...) a táplálékokkal már nem tudunk elegendő szelént magunkhoz venni.
A Selen Forte 40mg szelénmetionint tartalmaz, ami megfelel 200
µg szelénnek. Napi egy kapszula fedezi a felnőttek szelén szükségletét.
 
A gyártó ajánlása a kapszulához:
A készítmény alkalmazása javasolt gyakori légúti fertőzések esetén, érszűkületnél (arteriosclerosis), ízületi gyulladások (arthritis), szembetegségek (szürke hályog), a gyomor és a bélrendszer toxikus terheltsége és különböző gyulladásai esetén.Fogyasztói ár : 6 000 Ft
www.energylife-world.com